No Flush! Γιατί δεν φλασάρω
#36
καλησπέρα luke shapiro,

ναι, έχεις δίκιο "οργανική καλλιέργεια σε soiless mix" , ήταν κάπως μπέρδεμα.....
σε αυτό το μπέρδεμα έχουν μεγάλο μερίδιο οι εταιρείες που πουλάνε "βιολογικά" σκευάσματα , 
για υποστρώματα τύρφης και το ονομάζουν οργανική καλλιέργεια.
εδώ ο tzorge που άνοιξε το νήμα μιλάει coots mix υπόστρωμα.

εννοείται , πως μιλάμε για flush σε κλειστό δοχείο . 

αυτό το νήμα επιχειρηματολογεί στην απομυθοποίηση της αναγκαιότητας του flush
δεν δαιμονοποιεί τις προτιμήσεις κάποιου.

'εχω 2 ερωτήσεις για σένα :
φαντάζομαι είσαι ακόμα στην οργανική καλλιέργεια και δε θα χρησιμοποιείς κάποιο "ειδικό" για flush προιόν.
το πολύ νερό δεν διαβρώνει γρηγορότερα το υπόστρωμά σου ?
δεν "πνίγει" τη μικροβιακή ζωή του ?

με εκτίμηση,
cheers
Απάντηση
#37
γειά χαρά @luke shapiro.
και σ ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου, δεν έχω άλλο rep να δώσω σήμερα....

με το νήμα θέλω να αποσαφηνίστει ότι ο παπάς δεν μπορεί να ξεπλυθει από τα χημικά στοιχεία που περιέχει απλά με το να ξεπλύνω το χώμα μου.

γαμω το γράφω 2 ώρες μια απάντηση... και δεν είδα του dacapo...
Απάντηση
#38
κυρίως ευχαρίστηση μου.

δυστυχώς για καλλιέργεια σε γλάστρα οι τύρφες έχουν το κυρίαρχο μερίδιο στην αγορά. έχουν τα καλά τους και τα κακά τους. μετά είναι το κόκο.
θα συμφωνήσω πως όλα τα τυρφοχώματα, βιολογικά και μη στην αγορά, πλήν μίας η δύο εξαιρέσεων δεν μπορουν να ανταπεξέλθουν στις αναγκες που έχει η κανναβη. θέλουνε βελτιώσεις.
τα βιολογικά λιπάσματα με πιστοποιήσεις δεν έχουμε λόγο να τα αμφισβητούμε. το αρνητικό εδώ υποθέτω είναι το κόστος τους. η πράξη έχει δείξει πως με σωστή χρήση δουλεύουν καλα.

έχει μεγάλη σημασία τι θέλει να πετύχει ο καθένας από εμάς εδώ. συνήθως αναφερόμαστε στις οικιακές μας καλλιέργειες.
τι συμβαίνει ομως όταν θέλουμε να εφαρμόσουμε βιώσιμες και οικολογικές πρακτικές σε μεγάλης κλιμακας καλλιέργειες;
το coots mix είναι η βάση των σουπερ σοιλς. δεν διαφέρει η φιλοσοφια.

προφανώς και δεν γίνεται απλά να ξεπλύνουμε το άνθος, όπως και το κιτρίνισμα αρκετά πριν το οριστικό τέλος και αυτός ο έρμος, επικαλούμενος κανιβαλισμος του φυτού στο τελικό στάδιο. το φυτό δεν σχεδιάστηκε για να τρώει τον εαυτό του, απλά μάλλον καταρρέει το υπόστρωμα για κάποιο λόγο. σε πρότυπες καλλιέργειες τα φυτά είναι αρτίως πράσινα μέχρι το τέλος. το άνθος γενικά επηρεάζεται τελευταίο. αυτά τα δύο ανήκουν στην ίδια σφαίρα μυθοπλασίας.
με το ξέπλυμα μπορεί να ατονίσει το υπόστρωμα και για λίγο να μείνει αδρανές. ανάλογα με την σύσταση και το βαθμό ξεπλύματος ενδέχεται να αρχίσει να φθείρεται. εκμεταλλευόμενοι αυτό το χρονικο παράθυρο και στο μέτρο του λογικου απλα θα μπορουσαμε να επωφεληθουμε απο αυτη τη συγκυρια. μέχρι εκει νομίζω, αλλα είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορα.

προσωπικά ακολουθώ βιολογικά μονοπάτια αλλα νομίζω πως κινούμαι σε διαφορετικό άξονα. δίνω μεγάλη βάση στην τεχνική και στο να χτίσω το υποστρωμά μου από την αρχή για να φιλοξενήσει ζωή και να αντέξει στις κακουχίες. το πολύ νερό γενικά δεν κάνει καλό, όταν και όσο χρειάζεται ακομα και στα πλαισια ξεπλύματος. με μια-δυο φορες δεν γίνεται κατι. εφόσον υπάρχουν ορθές πρακτικές καλλιέργειας και ευρωστία το νερο δεν καταστρέφει τα μικρόβια.

αυτά, με έπιασε η παρλα πάλι. καλό σας βράδυ τώρα.
Απάντηση
#39
πολυ καλησπέρα και από μένα είδα την πολύ ωραία συζήτηση που έχετε ανοίξει και είπα και γω να πω δυο λόγια εκ του περιεχομένου.σαν βιολογικός καλιεργητης
λοιπόν 1ον και σημαντικοτερο όλες οι εταιρείες και ότι έχει υποστεί ανθρώπινα χέρια γενικά δεν είναι βιολογικό η αλλιώς οργανικό χάνει την ιδιότητα αυτη.
το οργανικό το παράγει μόνο η φύση και μόνο από αυτη γίνεται οπότε μάγκες μου ψάχνουμε την φύση, δεν χρειάζεται να κουράζομαστε με ιστορίες εάν έχουμε στην διάθεση μας ένα βουνό κοντινό πόλα έχει να προσφέρει από χώματα διάφορα περιβάλλοντα και ούτω καθεξής διαλεγείς και περνεις το μέρος που θα διαλέξεις το φτιάχνεις όπως θες το χώμα κάτω είναι που δύσκολα θα βρεις και θα γίνει όπως θες .
θα σας πω εγώ τι κάνω και πως διαλέγω το μέρος μου να μπείτε στο νόημα αλλά αυτό που με οδήγησε κυρίως σε αυτά τα πήρα από τα μέρη στα οποία κατεξοχήν καλιεργουν την καναβη
και φυσικά ο καθένας μπορεί να το ψάξει στα ντοκιμαντέρ που κυκλοφορούν.
στο θέμα μας στην χώρα μας υπάρχουν πολλά κλίματα και ακόμα περισσότερα μικροκλιματα η φύση λοιπόν μας δείχνει που είναι το κατάλληλο μέρος με την βλάστηση της εάν ξερουμε φυσικά κάποια στοιχειώδη πράγματα για τη φύση .
ε νοείται πως όταν βάζεις εξωτερικές ειδικότερα οργανικές δεν βάζεις 5, 10 δέντρα θα απογοητευτείσ πολύ σύντομα .
εγώ για παράδειγμα το μέρος που διάλεξα είναι βραχώδη το οποίο παρακρατουσε για πολλά χρόνια φύλα από ελλιες σχοινιά και πολλά άλλα μαύρο κατάμαυρο με έντονη ζωή συμπλήρωσα εγώ κόπριά από γίδια που ζουν στο βουνό ελευθέρας προσοχή και εδώ αυτά που τρώνε ζωοτροφές έχουν χημικά μπορείς να με πεις υπερβολικό
έκοψα όλα τα ψηλά δέντρα που έκοβαν το φως και έχω ένα έτοιμο μέρος με τα όλα του δεν είναι τόσο απλά όμως ,έριξα πολύ περπάτημα για να βρω το μέρος και ακόμα περισσότερο για μεταφέρω ότι χρεοζοταν ,θέλει δουλειά δεν είναι εύκολο κυνηγημένοι ζούμε .
μην δεινέται σημασία μαστουρωμένα πράγματα
στο μαλάουι το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν στάχτη και να κάτι φούντες .
μην τα θέλουμε και όλα δικά μας οι φούντες που βλέπουμε είναι υπερβολικές από αυτά που ρίχνουν η βιολογική πότε δεν πρόκειται να γίνει υπερβολική .
παίζει ρόλο τη ποικιλία διαλεγείς ειδικά έξω .
συγγνώμη αν σας κούρασα οποίος δε κατάλαβε μου λέει είναι και περίεργη η ώρα καταλαβαινετε,
Για μένα πότε δεν ήταν παράνομη.
Απάντηση
#40
(22-08-2019, 01:29 )luke shapiro Έγραψε: το φυτό δεν σχεδιάστηκε για να τρώει τον εαυτό του, απλά μάλλον καταρρέει το υπόστρωμα για κάποιο λόγο. σε πρότυπες καλλιέργειες τα φυτά είναι αρτίως πράσινα μέχρι το τέλος. 

καλημέρα, 

@luke shapiro, φαίνεται πως συμφωνούμε σε πολλά...

στο θέμα μας τώρα, εφόσον συμφωνούμε οτι τον παπά δεν μπορώ να τον ξεπλύνω, θεωρείς πως η διαδικασία που ακολουθείς αλλάζει την γεύση του παππά? (σημείωνω πως εκ του αποτελέσματος δεν θέλω να κρίνω την διαδικασία τεχνική της καλλιέργειας που ακολουθείς)
.
@Vromoskylo,
καλά τα λες και μακάρι να μπορούσα να βάλω αλλά δεν έχω την επιλογή. καλά τα λες και για την κοπριά... θέλει πολύ προσοχή γενικά τι μαζεύουμε... εσύ ξέρεις καλύτερα μιας και ξέπλυμα δεν θα έχεις κάνει ποτε. 
με την καλημέρα μου 
εβίβα...
Απάντηση
#41
καλημέρα σας

dacapo τα είδα λίγο. πουθενά δε λένε ψέματα για το περιεχόμενο, τουλαχιστον ειναι ειλικρινείς.
τα διαφορετικά προιόντα είναι για να έχεις επιλογές.
σηκώνει πολύ κουβέντα το θέμα και αν θελουμε να δούμε φαντάσματα υπάρχουν παντού, το θέμα κάπως είναι να λειτουργήσουν για τον καθένα οι επιλογες μας, με σχετικό σεβασμο προς το περιβάλλον.
αν αντιμετωπίσουμε την βιολογική καλλιέργεια με αυστηρά αντικαπιταλιστικούς όρους, όλα τα μπουκαλάκια θα είναι για κάψιμο. υποθέτω στο ενδιάμεσο υπάρχουν άπειρες αποχρώσεις του γκρι.

ντζορτζ, θεωρώ ότι μπορεί να συμβάλλει. αλλά θα το αντιστρέψω.
με το flush δεν σώζω ούτε κάνω καλύτερο ένα φυτό μεγαλωμένο σε λάθος υπόστρωμα.
αυξάνω τις πιθανότητες σε ένα ήδη ηγιές σύστημα να κάνω το τελικό προιόν ακόμα πιο ευκολοκάπνιστο, αδρανοποιόντας το υπόστρωμα για λίγο και κόβωντας στον σωστό χρόνο. ο ρυθμός του κύκλου του ποτίσματος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. η γεύση δεν αλλάζει, έτσι όπως το λες. μπορεί να αλλάξει η εμπειρία καπνισματος. αν στο ένα άκρο μπορεί να υπάρχει ένα κίτρινο, άστοχα μεγαλωμένο φυτό στο αλλο άκρο γιατί να μην υπάρχει ένα πράσινο καλοξεπλυμένο; το ξέρω πως καποιες απαντησεις ειναι σε μορφη ερωτήσεων, αλλα ακόμα έχω την αίσθηση πως δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρες απαντήσεις παντού.
και τα πανεπιστήμια ακόμα παλεύουν.

η τάση που με γοητεύει αν πούμε ότι ονοματίζεται, θα μπορούσαμε να πουμε ο΄τι είναι στην high brix μεριά με έμφαση στα μείγματα που εστίάζουν στα ορυκτά. ο πρώτος παράγοντας στην κάνναβη είναι η σχέση της με το ασβέστιο και το ph. οι μικροοργανισμοί και το φαγητό έρχονται μετά.
Απάντηση
#42
μπήκε και στο μέινστριμ
high times:
new research shows flushing plants before harvest may be unnecessary
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)