Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grow room με 400€
#51
(07-18-2019, 03:26 PM)november27 Έγραψε:
(07-18-2019, 03:11 PM)Dacapo Έγραψε: @November 27
Το Alg-A-Mic ΔΕΝ είναι ασβέστιο - μαγνήσιο δηλαδή cal-mag.
Είναι φύκια

https://biobizz.com/product/alg%c2%b7a%c2%b7mic/

@Satzuna Δες κι εδώ

https://www.geoponiko-kentro.gr/product/...sio-gemma/

Η απλά μπορείς να κάνεις το δικό σου με τσόφλια αυγών, δες στην Οργανική καλλιέργεια , Κορεάτικη φυσική καλλιέργεια.

Καλή ευκολία.
Wink

Να πώ την αλήθεια δεν ξέρω τίποτα για τα φύκια  πέρα απ ότι δεν μου αρέσουν στην παραλία Tongue

Διάβασε την " Εγγυημενη Αναλυση " 

https://www.growmarket.gr/threptika-dial...1lt-detail 

Το ότι είναι απο φύκια μας πειράζει?
Δεν είμαι σε καμιά περίπτωση ειδικός αλλά διαβάζω ότι έχει ασβέστιο & μαγνήσιο Confused


Τα φύκια είναι εξαιρετικά για την κάνναβη. Αλλά κάνουν άλλη δουλειά.
Εσύ ισχυρίστηκες πιο πάνω ότι είτε θα πάρει cal-mag, είτε alg-a-mic. 
Η κάνναβη χρειάζεται και ασβέστιο και μαγνήσιο ως τροφή.

Σύμφωνα με την εγγυημένη ανάλυση , το ποσοστό ασβεστίου μαγνησίου που περιέχει , είναι πάρα πολύ μικρό
Εγγυημένα Lol
Απάντηση

ads by gr420info

#52
Τι να πώ.. η Bio-bizz αυτό έχει για cal-mag ,γιατί έχει τόσο χαμηλά ποσοστά σε cal-mag ξέρουν μόνο αυτοί που το έφτιαξαν .
Εγώ το έβαλα και πιστεύω έκανε δουλειά.Είχα κάθε μια εβδομάδα ένα μεγάλο φύλλο(το πρώτο μεγάλο απ'το χώμα) που κιτρίνιαζε και έπεφτε και απ' όταν το έβαλα σταμάτησε να το κάνει.

Το Sensi Cal-Mag XTRA της ΑΝ είχα σκοπό να πάρω αλλά ψήθηκα να δοκιμάσω το  Alg-A-Mic  αφού είχα όλα τα υπόλοιπα της bio και δεν έχω παράπονο.

Οπώς είπα δεν ξέρω πιο είναι καλύτερο αλλά επιμένω 1 απ τα 2 θα πάρει.
Να πάρει και τα 2 πιος ο λόγος???
Satzuna δεν έχω δουλέψει/δεί κανέναν απ τους 2 αλλά έτσι όπως έχεις ανεβάσει την φώτο δεν φένονται όλες οι πληροφορίες.
Και οι 2 πιστεύω κάνουν για τον χώρο που θες.
Αναλόγος που θα έχεις την σκήνη υπολόγισε και την φασαρία που θές να έχεις (αυτό σε "τελευταία" μοίρα.Προτεραιότητα έχουν τα m3/h ).
Απάντηση
#53
Αδελφέ Νοβεμπερ δεν με πειράζει και πολύ ο ήχος θέλω να καταλήξω κάπου επιτέλους με αυτά φίλτρο άνθρακα και εξαερισμό....Λέω να πάρω το πρώτο και ένα φίλτρο άνθρακα 300m3/h να τελειώνω με αυτό το θέμα γιατί ψάχνω όλη μέρα και μ την λέει η γυναίκα χεχε
Απάντηση
#54
(07-18-2019, 04:12 PM)november27 Έγραψε: Τι να πώ.. η Bio-bizz αυτό έχει για cal-mag ,γιατί έχει τόσο χαμηλά ποσοστά σε cal-mag ξέρουν μόνο αυτοί που το έφτιαξαν .
Εγώ το έβαλα και πιστεύω έκανε δουλειά.Είχα κάθε μια εβδομάδα ένα μεγάλο φύλλο(το πρώτο μεγάλο απ'το χώμα) που κιτρίνιαζε και έπεφτε και απ' όταν το έβαλα σταμάτησε να το κάνει.

Το Sensi Cal-Mag XTRA της ΑΝ είχα σκοπό να πάρω αλλά ψήθηκα να δοκιμάσω το  Alg-A-Mic  αφού είχα όλα τα υπόλοιπα της bio και δεν έχω παράπονο.

Οπώς είπα δεν ξέρω πιο είναι καλύτερο αλλά επιμένω 1 απ τα 2 θα πάρει.
Να πάρει και τα 2 πιος ο λόγος???
Satzuna δεν έχω δουλέψει/δεί κανέναν απ τους 2 αλλά έτσι όπως έχεις ανεβάσει την φώτο δεν φένονται όλες οι πληροφορίες.
Και οι 2 πιστεύω κάνουν για τον χώρο που θες.
Αναλόγος που θα έχεις την σκήνη υπολόγισε και την φασαρία που θές να έχεις (αυτό σε "τελευταία" μοίρα.Προτεραιότητα έχουν τα m3/h ).

Οχι @november27,

Δεν το πουλάει η biobizz για ασβέστιο μαγνήσιο, το πουλάει για αντιστρες βοήθημα, για αύξηση μικροβιακής ζωής στο υπόστρωμα, για αντίσταση σε παθογόνους κλπ.... 'Εβαλα ποστ τι ακριβώς λέει η Biobizz γι αυτό
Το νερό ας πούμε εμφιαλωμένο ή μή έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο - μαγνήσιο.

Είναι δυνατόν να το πουλάει για ασβεστομαγνήσιο όταν η περιεκτικότητα δεν ξεπερνάει συνολικά το 0,40% ??
Είναι προφανές ότι το συστατικό που αποτελεί το 99%  του περιεχομένου του μπουκαλιού είναι αυτό που κυριαρχεί.


Ας μη "χαλάω" άλλο το νήμα του @Satzuna, σόρρυ για το off-topic.
Απάντηση
#55
Δεν πειραζει δακαπο βλέπω αυτά που λέτε και μου μένουν και μένα....αν και το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο η λίπανση....με απασχολεί πιο πολύ να το φτιάξω όπως πρέπει για να βγάζω 2 φυτακια αξιοπρεπεστατα
Απάντηση
#56
Η γνώμη μου: Κατεβάζεις το PDF του κάζα μπονίτα που λέγεται "Οδηγός καλλιέργειας". Είναι οδηγός καλλιέργειας και το βρίσκεις στο "για αρχάριους".
Το διαβάζεις 2-3 φορές, το ξαναδιαβάζεις κάθε φορά που θες κάτι να ρωτήσεις, πριν ρωτήσεις. Έχει απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν έχεις σκεφτεί ακόμα.

Πρώτη πρώτη σελίδα, σου έχει λίστα με τα χρειαζούμενα. Με λίνκς.
Αντέγραψε την, κάνε έρευνα αγοράς, δε θα τα βρεις όλα σε έναν. Εγώ παράγγειλα σε 3 χώρες...
Τον Ιανουάριο, από το μηδέν έστησα 60Χ60Χ170 με 415€ προϊόντα + 25€ κερατιάτικα κομπλέ, μέχρι και τα πιατάκια για τις γλάστρες. Και ναι, το φως είναι το 50% του μπάτζετ.
Συμβουλή, όχι το 100αρι. Το 135 πάρε, πάει κουτί στην 60αρα.
Αν δε βγαίνουν τα λεφτά, κόψε πράγματα που δεν ξέρεις καν τι κάνουν ή που δε σε καίνε. Το φως θα το έχεις το λιγότερο έξι χρόνια, ας είναι το σωστό. Από την άλλη, αντί 30€ για πεχάμετρο βολέψου με σταγόνες. 5€ έχουν, σε κάνα χρόνο και που θα τελειώσουν βλέπεις αν χρειάζεσαι πεχάμετρο. Μικροσκόπιο θες σε 3-4 μήνες. Και αυτά των 3€ θα την κάνουν τη δουλειά (ή και χωρίς) μέχρι να μαζέψεις λεφτά για το καλό.
Μετά, πας και μπλέκεις με αλκαλμακ και πράσινα άλογα. Σόρρυ κιόλας, αλλά εδώ δε μπορείς να κατανοήσεις απλές οδηγίες των συνομιλητών. Που να βγάλεις άκρη με τόσα ζουμιά..
Την τριπλέτα αγορίνα. Τριπλέτα και κάτι για τις πρώτες μέρες. 1stfeed καλύτερα, το rootjuice είναι ακριβό. Στο εγγυώμαι, με τριπλέτα ΜΟΝΟ κάνεις παπάδες. Φυσικά, δεν είναι οι καλύτεροι. Αυτούς θα τους φτιάξεις πιό μετά. Προσωπικά ξεκίνησα με τριπλέτα και είχα παπάδες να πιώ, που οδήγησε σε εξοικονόμηση που οδήγησε στα 10 μπουκαλάκια που έχω τώρα, που θα οδηγήσουν σε περισσότερους παπάδες και θα τα κάνω 12 τα μπουκαλάκια, από 4 διαφορετικές εταιρείες. Δεν είναι πως δεν ήξερα τον Γενάρη τι ήθελα... απλά αν μπεις σε αυτή τη διαδικασία, θες και bioheaven (πανάκριβο αλλά κάνει διαφορά λένε), θες και κάτι για τη ρίζα, θες και κάνα πυρίτιο, θες και τα κακάκια κάποιου εξωτικού πλάσματος, θες και κάτι με σάκχαρα, βάλε και κάτι έξτρα να τσιμπάει στο τέντωμα μην πεινάσει, ώπα πολλά έβαλες. Πάρε κι ένα να τα ξεπλένει.
120€ δε σε φτάνουνε. Έχεις 400 όλα μαζί. Σταδιακά φιλαράκι, ξεκίνα με τα απαραίτητα.
Στο ίδιο πνεύμα, να ψεκάσεις χειροκίνητα 1€ από τα Lidl. Δεκαρικάκι στην άκρη. Άσε τον υγραντήρα για αργότερα. Δε θα σου κόψει αυτός την συγκομιδή τις 1-2 πρώτες φορές έτσι κι αλλιώς. Εξαερισμό παίρνεις σετ και μόνο σετ. Ολοταχώς για το 145/187 Φ100 πας με τα λεφτά που διαθέτεις.

Μ' αυτά και μ' αυτά, αν κάνεις καλή έρευνα αγοράς με 420-450€ έχεις στην πόρτα σου top φως, υπεραρκετό εξαερισμό, καλή τέντα, κλιπ φαν, γλάστρες, χώμα και τα βασικά λιπάσματα, θερμουγρασιόμετρο, χρονοδιακόπτη.
Μπορείς να μεγαλώσεις φυτά αξιοπρεπώς.

Εννοείται, όλα τα προαναφερθέντα χρειάζονται. Και πολλά ακόμα. Απλά τα κουκιά δε βγαίνουν. Και είναι κρίμα να πάρεις δευτεράντζα βασικό κομμάτι του εξοπλισμού σου (φως, τέντα, εξαερισμός) για κάτι που μπορεί να περιμένει.
Απάντηση
#57
σωστος ο κροκοδιλος
Απάντηση
#58
Kροκοδιλε βιβες μεσημεριατικα κλαιω στο πατωμα!!!!!!
Το σκευασμα με τα κακακια ενος εξωτικου πλασματος!!!!!!!!!!!

Σωστα τα λες παντως!
Leaf "I'm gonna make him an offer he can't refuse." Leaf
Απάντηση
#59
Καλησπέρα ,

Σύμφωνα με αυτό η biobizz (την οποία χρησιμοποιούσα ) δεν έχει ποικιλία παρά μόνο στο μάρκετινγκ.
Φύκια, πατζάρια και χουμικά φουλβικά (χωρίς να αναφέρεται η προέλευσή τους) άντε και στο τσακίρ κέφι λίγα αμινοξέα.
Το fish mix δεν είναι ούτε μιξ ούτε ψάρι, αλλά πατζάρι !!!!!

Με πολύ λιγότερα χρήματα κάνεις τα δικά σου λιπάσματα, και συλλέγεις τους μικροοργανισμούς που θα κάνουν διαθέσιμα στο φυτό, την οργανική τροφή

Cheers
Απάντηση
#60
(08-20-2019, 01:35 PM)godfather Έγραψε: Kροκοδιλε βιβες μεσημεριατικα 

Μπαάφ...  Angel

Ναι δακάπο κι εγώ ήθελα περισσότερη ποικιλία και αποφάσισα να συνδυάσω προϊόντα διαφορετικών εταιρειών. Δεν ξέρω πως ακριβώς δουλεύει το κόλπο που περιγράφεις, πράγμα που σημαίνει διάβασμα, έρευνα προϊόντων, χρόνος ενασχόλησης... είναι και οι συνθήκες περίεργες, πχ το να πετάξω χώμα δεν είναι απλή υπόθεση..
Πιστεύω πως η καλύτερη δουλειά είναι λίπανση με λίγα στοχευμένα προϊόντα, κάποια παιδιά εδώ το εφαρμόζουν με ακαδιαν και 2-3 ακόμα ελληνικά ζουμιά. Απλά αυτό (όπως κι αυτό που προτείνεις) απαιτεί μια καλλιεργητική ωριμότητα, την οποία εγώ στο 2ο γκροου μου δεν έχω.
Πώς να στο πω, θέλω κι εγώ να παίξω με τα ζουμιά Big Grin
Αν σκεφτείς τώρα πως πάω για συσκευασίες λίτρου στα βασικά (μεγάλη διαφορά €), έχω καθαρίσει για μια 4ετία. Έχω καιρό να σκεφτώ το μέλλον μου!
Απάντηση
#61
Καταρχήν καλώς ήρθες @κροκόδειλας 
Επειδή είσαι τσάκαλος , δεν κρύβεται αυτό, είπα να πώ το κάτι παραπάνω.

Παίξε με τα μπουκάλια αλλά διάβασε στην οργανική του tzorge τα στικι θέματα , θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι πως και γιατί.
Δεν έχω τίποτα γαλόνια στους ώμους σχετικά με την καλλιέργεια, αλλά πες από διαστροφή θέλω να ξέρω ακριβώς τι περιέχουν τα μπουκάλια και όχι μόνο τι ισχυρίζονται ότι κάνουν....

Υγεία Wink
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)