Αξιολόγηση Θέματος:
  • 4 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flower Initiator - Αρχικοποιητής Ανθοφορίας & Emerson Effect
#1
Πώς μπορουμε να επιταχύνουμε την παραγωγή και την ποσοτητα /ποιότητα των λουλουδιών μας με ελάχιστο κόστος ; (μεταφρασμένο και συρραμμένο κείμενο)

Η ανθοφορία σε όλα τα φυτά , ελέγχεται από το μήκος της νύχτας. 
Ένα φυτό που ανθίζει όταν μικραίνει η μερα , η κανναβη για παράδειγμα,απαιτεί μια νύχτα μήκους περίπου 12 ωρών για να ξεκινήσει την άνθηση.  
Υπό κανονικές συνθήκες,στη φύση , μια χημική ουσία,μια πρωτείνη για την ακριβεια ,το Phytochrome, πρέπει να παραμείνει σε ενεργό, σε Pfr  κατάσταση για τουλάχιστον 10 ώρες, 
Για να αλλάξει την κατάσταση του το φυτοχρώμιο ,απαιτουνται 2 ώρες όταν απλα σβήνουμε τα φωτα για να εχουμε 12/12 , γι 'αυτό και χρειάζονται 12 ώρες νύχτα.  

Το Phytochrome  ρυθμίζει διάφορες πτυχές της ανάπτυξης του φυτού, όπως βλάστηση, σχηματισμό λουλουδιών και φωτοπερίοδο. 
Στην αναρτηση αυτή ,κυρίως μας ενδιαφέρει οτι προσδιορίζει τη ρύθμιση των ημερήσιων και νυκτερινών κύκλων των φυτών.
Τα φυτά παρουσιάζουν δύο βασικούς τύπους φυτοχρωμάτων: ο τύπος pr (r = κόκκινο), 
ο οποίος έχει ένα μέγιστο επίπεδο απορρόφησης περίπου. 660nm και ο τύπος pfr (fr = πολύ κόκκινο) με μέγιστο επίπεδο απορρόφησης τα 730nm.
Τα φυτά λοιπον διαβάζουν το πολύ κόκκινο φως ως δείκτη για τη νύχτα ,είναι αυτό ακριβως το υπέροχο κόκκινο που βλεπουμε να κλιμακώνει στη δυση του Ηλιου. 

Αυτός ο μηχανισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σενάρια τεχνητού φωτισμού ,όπως και ολα τα υπολοιπα που προσομοιώνουμε σε μια εσωτερική καλλιέργεια .
Με τη χρήση του φάσματος Far Red μπορούμε να επηρεάσουμε διαδικασίες όπως η φωτοπερίοδος για να βελτιστοποιήσουμε τη φάση που τα φυτουλια μας μπαινουν σε υπνο 
 και να επιτύχουμε καλύτερες συγκομιδές βελτιστοποιώντας τη "χωρητικότητά τους" για φωτοσύνθεση. 
Αυτή η διαδικασία είναι τόσο απλή όσο είναι αποτελεσματική:
Κραταμε τα φωτα μας σε 12/12 .
Βαζουμε το Far Red light να ανάβει για 30 λεπτά μετά την απενεργοποίηση των κανονικών φώτων το βράδυ, και μια ώρα πριν την ενεργοποιηση των κανονικών μας φώτων το πρωί .
Το φάσμα Far Red θα λειτουργήσει ως ο αρχικοποιητής της φυσικής φάσης ύπνου του φυτού,αντικαθιστώντας τη δυση του Ηλίου (που επισης δινει σημα στο phytochrome)
Ως αποτέλεσμα, το φυτό αποκτά επιπλέον 1,5-2  ώρες για φωτοσύνθεση σαν να έχουμε  26 ώρες την ημέρα. 
Τοσο απλά .

Παίρνουμε λοιπον το πλεονέκτημα μιας μακρύτερης ημέρας και μιας νύχτας με μεγαλύτερη διάρκεια απλα και μονο ενισχύοντας την περιοχή των 730 νανομετρων του φασματος του φωτος ,με λιγα led και ελάχιστη καταναλωση ,αφου ουσιαστικά δίνει μονο σήμα στο phytochrome και δε μας ενδιαφέρει ουσιαστικά η ένταση του φωτος που παραγουν τα led 730 nm


Ως εκ τούτου, ο φυσικός κύκλος ημέρας / νύχτας του φυτού επηρεάζεται από το Far Red φάσμα για την τεχνητή επιτάχυνση της διαδικασίας της νύχτας. Κάνοντας το φυτό να "σκεφτει" πως η νύχτα πέφτει πολύ γρήγορα ωστε  να εισέλθει φάση "ξυπνήματος" γρηγορότερα από ό, τι θα ήταν όταν χρησιμοποιούμε μια κανονική ρύθμιση φωτός 12/12. 
Αυτή η μέθοδος είναι επωφελής για τεχνητές καλλιέργειες φωτισμού επειδή επιτρέπει τη μετάβαση από τον συμβατικό ρυθμό 12h / 12h του κύκλου ημέρας / νύχτας του φυτού σε ένα πιο παραγωγικό ρυθμό 13,5h / 10,5h. Ως αποτέλεσμα, όπως είπαμε ,το φυτό αποκτά επιπλέον 1,5 ώρες για τη φωτοσύνθεση.
Και αυτό μεταφράζεται απο αγαπη ,σε yield κυριες και κύριοι !


Ας τα κανουμε "ταλιράκια" ,πως μπορουμε να το χρησιμοποιήσουμε λιγο πιο πρακτικά :

1) Mε φωτα 12/12 και χρηση με ελαχιστα βατ στα 730 nm για 5 λεπτα πριν και μετα, παρατηρηθηκε πως επιταχύνεται το flowering ισως κατα μια εδβομάδα χωρις μειωση στην συγκομιδή .
Αν θέλουμε περισσότερο στρετς γιατι το φυτό ειναι κοντό και θέλουμε να το ψηλωσουμε λιγο , μπορουμε να τους δωσουμε περισσότερη ώρα
Το φυτο θα κανει κανονικό preflowering και στρετσάρει όπως πρέπει στους χρόνους που θέλει το ιδιο .
Δεν επηρεάζεται .

2) Αφου τελειωσει το preflower σε 12/12 χρησιμοποιώντας και τα 730nm , 5-10 λεπτα πριν και μετα ,
μπορουμε να αλλαξουμε σε 13 φως /11 νύχτα (η και παραπανω 13.5/10.5 με μαξ το 14/10) με παραλληλη χρηση τις 730nm , 5 λεπτα πριν και 5 μετα ,
Ετσι μπορουμε εχουμε μεχρι και 2 ωρες παραπανω φωτοσυνθεσης στα φυτα φωτοπεριόδου μας , χωρις προβλήματα

3) Με το που τελειωσει το preflower σε 12/12 ,oρισμένοι βαζουν τα 730nm σε διαφορετικό χρονοδιακόπτη σε 13/11 με τα κυρίως φωτα
εξακολουθωντας να χρησιμοποιούν και το +5 πριν και 5 μετα το ανοιγμα των φωτων

Ετσι μπορει να αυξηθει και ο ρυθμός φωτοσυνθεσης σε συνδιασμό με τα 660nm . όπως μας ανελυσε ο κυριος Εμερσον .
Εδω υπαρχουν καποιες ενστασεις καθως μαλλον ο κ.Εμερσον ισως να διαψεύδεται αλλα οι εταιρίες που πουλανε τις λαμπες με ενσωματωμενα τα 730nm
υποστηρίζουν οτι όντως γινεται αυξημενη φωτοσυνθεση .
Οποιος θέλει να πειραματιστεί ,με λιγο περισσοτερο κόστος ,και ισως λιγο μεγαλύτερο στρετς ,ας το κανει

Τα 730 nm μπορουν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε veg, αν το φυτο ειναι πολυ κοντό δηλαδή και θες περισσότερο στρετσάρισμα απο αυτό που υπολογίζεις να κανει μονο του ,
μπορεις να χρησιμοποιήσεις περισσότερο χρόνο τις 730 απο τα 5 λεπτα πριν και μετα το ανοιγμα των φωτων .
Ισως μισή-μία ωρα για λιγες μερες ειναι αρκετες , ωστε να παρει το φυτό ,το αναλογο υψος που επιθυμεις .

Το φυτοκρομ ενεργοποιείται απο τα 680 μεχρι τα 750 ,οσο ανεβαίνουν τα νανομετρα τοσο λιγοτερα βατ το διεγείρουν .
Εχει και ετοιμες κατασκευές απλα ειναι πολυ πιο ακριβες ,70ε περίπου ,οπότε με την απλη συνδεσμολογία που εφτιαξα και προτείνω ,όποιος μπορεσει ,οικονομικά μπορει να πειραματιστεί .
Tα λεπτά χρησης ,εξαρτώνται απο τα βατ και το μεγεθος της τεντας .Στην κατασκευή μου εχω 12w και μαλλον ειναι πολλα για την τεντα μου που ειναι 50x 90x 170 ,θα δειξει !

Αν δε σε ενδιαφερει το κοστος του ηλεκτρικου ρεύματος με το που τελειωσει το preflower αλλαζεις και τα φωτα σε 13/11 ,
ακόμα καλύτερα αν γινει κλιμακωτα σιγα σιγα η αλλαγή, είναι ηδη προετοιμασμένο το εδαφος με το φυτοκρομ ,και ετσι κανει περισσοτερη φωτοσυνθεση χωρις να υπαρχουν προβληματα

Οι εταιρίες αρχίζουν και το ενσωματώνουν σε λαμπες η παρασκευάζουν προιόντα μόνο για far red (730) ,
υπαρχουν ομως ενστάσεις ώς προς το αν το Emerson Effect λειτουργεί ,δλδ υπαρχει αυξημενη φωτοσυνθεση οταν .Διδάσκεται παντως στις σχολες
Το θέμα ειναι οτι σιγουρα προκειται για ισχυρο εργαλειο και φαινεται να υπαρχουν αρκετοι λογοι ωστε να χρειαστει σε μια ελεγχόμενη καλλιέργεια .

" Στην κατασκευή μου εχω 12w και μαλλον ειναι πολλα για τα 100w της λαμπας μου .Ενας γενικός κανονας ειναι πως τα far red πρεπει να ειναι 5% του κανονικου φωτός ,
οπότε λογικα χρειάζομαι περίπου 5w 730νμ far red , για τα 100 w της λαμπας μου ."

Εδω ο δάσκαλος του τεχνητου φωτός , Growmau5 , εξηγεί μια πολυ φθηνη και απλη κατασκευή diy .(Κυκλοφορουν και ετοιμες συσκευές στο εμποριο με μεγαλύτερο κόστος)

https://www.youtube.com/watch?v=Rj4XC6pG...gs=pl%2Cwn

Εδω ενας απλος led οδηγός για μεχρι 18w (65v) που χρησιμοποιησα και δουλευει αψογα στην δικη μου κατασκευή

https://www.ebay.co.uk/itm/LED-Driver-po...2749.l2649

Χρησιμοποιησα 4 led των 3 watt στα 740 nm

https://www.ebay.co.uk/itm/1W-3W-10W-LED...2749.l2649

Ψύκτρα αλουμινίου  είχα διαθεσιμη ,θερμοαγωγιμη παστα για καλη επαφη της ψυκτρας με τα led, κολλητήρι με καλαι βεβαίως για την κολληση των καλωδιων ,

μικρά για τα λεντ ,σε σειρα το ενα με το αλλο ,και ενα καλωδιο των 220v για την εισοδο του ρευματος στον οδηγό που θα μετασχηματίσει το ρεύμα για τα led .

Η ψύκτρα μου ειχε θεσεις για βίδες ,διαφορετικα μπορουσα να χρησιμοποιούσα κολλα τύπου thermal epoxy


https://www.youtube.com/watch?v=Rj4XC6pG...gs=pl%2Cwn
Εδω ενας απλος led οδηγός για μεχρι 18w (65v) που χρησιμοποιησα και δουλευει αψογα στην δικη μου κατασκευή

https://www.ebay.co.uk/itm/LED-Driver-po...2749.l2649

Χρησιμοποιησα 4 led των 3 watt στα 740 nm

https://www.ebay.co.uk/itm/1W-3W-10W-LED...2749.l2649

Ψύκτρα αλουμινίου  είχα διαθεσιμη ,θερμοαγωγιμη παστα για καλη επαφη της ψυκτρας με τα led, κολλητήρι με καλαι βεβαίως για την κολληση των καλωδιων ,

μικρά για τα λεντ ,σε σειρα το ενα με το αλλο ,και ενα καλωδιο των 220v για την εισοδο του ρευματος στον οδηγό που θα μετασχηματίσει το ρεύμα για τα led .

Oπως τα λεει ο Growmau5 !!

 [Εικόνα: j5JL83Zm.jpg]  [Εικόνα: MlOmQChm.jpg]
[Εικόνα: g8lYnqCm.jpg]
Απάντηση

ads by gr420info

#2
Για βίβες και μπαφους καλοί είμαστε ,για σχόλια σε μια πιο σοβαρή αναρτηση ,είτε απορία ειτε οτιδήποτε που να εκφραζει ενδιαφέρον ,οχι .
Δε θα ξαναδωσω χρονο για να κανω σοβαρή αναρτηση ,δε βρισκω λογο να χανω τον χρονο μου τσάμπα.
Απάντηση
#3
Αξιαγάπητο Pitch boy μην απογοητεύεσαι, ευχαριστόυμε για τον χρονο και το ερέθισμα.
Ίσως κάποιοι τα έχουμε ξανακούσει, ίσως η σπαρίλα του Σαβατοκύριακου. Δεν είναι ευχάριστο να μην υπάρχει ανταπόκριση αλλά προσπάθησε να το κάνεις για τον εαυτό σου. Δεν είναι η πρωτη φορά που γίνεται και δεν θα είναι ούτε η τελευταία, δεν ειναι προσωπικό. Και τελοσπάντων δώσε λιγο χρόνο στον μηχανισμο, του εισαι νεο και σου είναι το ίδιο.
SkullnBones
Απάντηση
#4
Και αρκετά πιο οικονομικό βγαίνει από τα έτοιμα κιτ που πουλάνε,έχω δει σε hlg κ σε chilled led κ τα βίντεο του Growmau είναι βοηθητικά αν θες να μάθεις για τα λεντ!!Είναι κάτι που αξίζει σίγουρα ειδικά αν έχεις κ ένα εξίσου σωστό φως η κ για συμπλήρωμα σε λεντ που έχουμε ήδη κ δν διαθέτουν το συγκεκριμένο φάσμα,στα χέρια ενός έμπειρου καλλιεργητή πιστεύω θα έχει καλά αποτελέσματα!
Μαθημενοι να πονάμε για τα θέλω μας  Cool 
Απάντηση
#5
(10-19-2019, 03:40 PM)Luke Shapiro Έγραψε: Αξιαγάπητο Pitch boy μην απογοητεύεσαι, ευχαριστόυμε για τον χρονο και το ερέθισμα.
Ίσως κάποιοι τα έχουμε ξανακούσει, ίσως η σπαρίλα του Σαβατοκύριακου. Δεν είναι ευχάριστο να μην υπάρχει ανταπόκριση αλλά προσπάθησε να το κάνεις για τον εαυτό σου. Δεν είναι η πρωτη φορά που γίνεται και δεν θα είναι ούτε η τελευταία, δεν ειναι προσωπικό. Και τελοσπάντων δώσε λιγο χρόνο στον μηχανισμο, του εισαι νεο και σου είναι το ίδιο.

Επειδη καποιο τα εχετε ξανακουσει για αυτό και δεν αναφερομαι σε εσάς ,αλλα στη διάθεση όλων των υπολοίπων ακόμα και των νουμπαδων που όπως βλεπω δεν ειναι λιγοι .
Με το ζόρι δε γινεται .Και δεν αναφερομαι σε υφακια ειρωνίες και μπινελικια που αντιμετώπισα με το που ήρθα ,που αυτά ειναι προσωπικά ,και εννοώ δηλωνουν το προσωπικό επιπεδο του καθε ενα ,τεσπα ,δε ξανασχολουμαι .Ελληνιές .

(10-19-2019, 03:42 PM)AEGEANGROWER-6- Έγραψε: Και αρκετά πιο οικονομικό βγαίνει από τα έτοιμα κιτ που πουλάνε,έχω δει σε hlg κ σε chilled led κ τα βίντεο του Growmau είναι βοηθητικά αν θες να μάθεις για τα λεντ!!Είναι κάτι που αξίζει σίγουρα ειδικά αν έχεις κ ένα εξίσου σωστό φως η κ για συμπλήρωμα σε λεντ που έχουμε ήδη κ δν διαθέτουν το συγκεκριμένο φάσμα,στα χέρια ενός έμπειρου καλλιεργητή πιστεύω θα έχει καλά αποτελέσματα!

Ετσι ειναι ,λεμε για full spectrum led αλλα εν τελει συμπληρώνουμε με uv λαμπες στα 280 nm για ενισχυση των trichomes 
και 730 nm για το φαρ ρεντ  μονο για τους χρόνους που απαιτείται .Και αυτό ειναι τελειο ,δε το λεω για κακό .
Μιση ώρα πριν/μετα το ανοιγμα/κλεισιμο των φωτων το far red ,και 15 λεπτα της καθε ώρας ποπυ ειναι αναμενα τα φωτα του flowering ειναι απο μονα τους μεγαλη οικονομία
αντι να τρεχεις hps .
Επισης γλιτώνουμε καταναλωση απο μερος του πρασίνου μερους φάσματος και κυρίως τις  πολυ μεγαλες θερμικές απωλειες που εχουν οι υπολοιπες λαμπες .
Μονο η uv πχ δινει στα sugar leaves μεχρι 40% περισσότερα trichomes ,με μια ελάχιστη καταναλωση .
Αν η φαρ ρεντ δινει και 5% περισσότερο yield και πιο ξεκούραστα και ορεξάτα φυτα ,με 13 ευρώ αυτο το 5% στα χρόνια χρησης δεν θα ειναι μικρή ποσοτητα /ποιοτητα
Απάντηση
#6
ενα μπραβο στον pitch για την προσπαθεια του και τον χρονο που διαθετει.μην απογοητεύεσαι,απλα συνεχισε και οσοι ενδιαφερονται θα ασχοληθουν.
για εμενα αν εισαι νεος καλυτερα να ασχοληθεις με το φυτο,να το μαθεις καλα,και μετα προχωρας σε πιο ψαγμενα πραγματα οπως αυτο.προσωπικα ασχοληθήκα 8-9 χρονια αργοτερα.
καλο ειναι να υπαρχει η γνωση παντος για οποιον ενδιαφερεται.
μια ενσταση μονο.30 λεπτα μετα την απενεργοποιηση των φώτων ειναι πολλα.οι πιο πολλοι το αναβοθν 10 λεπτα πριν και δεκα λεπτα μετα το κλείσιμο η 15 λεπτα αφου κλεισουν τα φωτα.δεν εχω ιδεα αν τα αφησεις περισοτερο να επηρεαζει κατι.θετικα η αρνητικα.μπραβο κα  παλι γιο ολο αυτο
Απάντηση
#7
(10-19-2019, 04:28 PM)giannakis Έγραψε: ενα μπραβο στον pitch για την προσπαθεια του και τον χρονο που διαθετει.μην απογοητεύεσαι,απλα συνεχισε και οσοι ενδιαφερονται θα ασχοληθουν.
για εμενα αν εισαι νεος καλυτερα να ασχοληθεις με το φυτο,να το μαθεις καλα,και μετα προχωρας σε πιο ψαγμενα πραγματα οπως αυτο.προσωπικα ασχοληθήκα 8-9 χρονια αργοτερα.
καλο ειναι να υπαρχει η γνωση παντος για οποιον ενδιαφερεται.
μια ενσταση μονο.30 λεπτα μετα την απενεργοποιηση των φώτων ειναι πολλα.οι πιο πολλοι το αναβοθν 10 λεπτα πριν και δεκα λεπτα μετα το κλείσιμο η 15 λεπτα αφου κλεισουν τα φωτα.δεν εχω ιδεα αν τα αφησεις περισοτερο να επηρεαζει κατι.θετικα η αρνητικα.μπραβο κα  παλι γιο ολο αυτο

Δεν ειναι τα μπραβο αλλα η συμμετοχή που δειχνει το ενδιαφέρον και το υφος που δειχνει το επιπεδο των ανθρώπων,
ο ενας με αρχισε στα στεγνα  μπινελίκια γιατι παρότρυνα χρηστη που δε του ανοιγαν τα σπορια να τα σκασει στο στόμα ,γιατι ειναι "ειδικος στις χαρτοπετσέτες" 
ο αλλος " λες βλακείες αλλα δε παρακολουθώ την πηγη σου γιατι δε μου αρεσει η φατσα αυτου που τα λεει" ,
Βλεπω κατι νηματαρα για φωτισμό led καποιου χρηστη και εχει ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ "ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΠΑΦΟΣ ;"
Αυτά λοιπον ειναι Ελληνιές 
Κάθε μερα παραγεται καινουριο περιεχόμενο με πληροφορίες και ο κόσμος πληρώνει στις πολιτισμένες χωρες για αυτό ,
προτιμώ λοιπον να μαθαίνω απο το να γραφω για τετοιες συμπεριφορες και να φαινομαι και σα κλαψας .
Αλλο το να γραφω σοβαρα εστω και για εναν που να ενδιαφερεται και να μαθαινω απο τα λαθη της ιδιας Tης αναρτησης μου
και αλλο να γραφω για τις συμπεριφορες κατίνας και να φαινομαι και σα κλαψας για να μενει το θρεντ μου ψηλα .
Ειμαστε τετοιοι ,απογοητευτικοί ,μετριοι όπως παντα ήμασταν σε όλα , και καλα να παθουμε
Απάντηση
#8
ελα γαματη μερα εχει γυρουλιζει ο κοσμος εξω.οταν μπουν θα αρχησουν οι ερωτησεις στα φορουμ εξω εχουν δεκαδες νηματα για εμερσον και far red.σε καποιους αρεσει να ψαχνονται αλοι ειναι φυτεψε ποτησε κοψε.οπως τη βρισκει ο καθενας.
Απάντηση
#9
(10-19-2019, 04:54 PM)giannakis Έγραψε: ελα γαματη μερα εχει γυρουλιζει ο κοσμος εξω.οταν μπουν θα αρχησουν οι ερωτησεις στα φορουμ εξω εχουν δεκαδες νηματα για εμερσον και far red.σε καποιους αρεσει να ψαχνονται αλοι ειναι φυτεψε ποτησε κοψε.οπως τη βρισκει ο καθενας.

Δεν αφορα το δικο μου θρεντ , αλλα το συνολικό επιπεδο ακομα και απο αυτους που "ξέρουν" περισσότερα,.
Δεν υπαρχει καν "κοινότητα" αλλα ο ορισμός της μετριότητας ,σε διάφορα επιπεδα .Οπως στα περισσότερα που συμβαίνουν στη χωρα
ακόμα και υπέυθυνοι σε αδειοτημενες εγκαταστασεις οπου καλουνται να αντιμετωπισουν σοβαρότερα θεματα , ειναι τετοιοι , αλλα οκ ,σταματαω εδω Wink

Θα παω στο Κολοράντο ναπαναγαμηθεί λολ
Απάντηση
#10
(10-19-2019, 05:02 PM)pitch grow Έγραψε:
(10-19-2019, 04:54 PM)giannakis Έγραψε: ελα γαματη μερα εχει γυρουλιζει ο κοσμος εξω.οταν μπουν θα αρχησουν οι ερωτησεις στα φορουμ εξω εχουν δεκαδες νηματα για εμερσον και far red.σε καποιους αρεσει να ψαχνονται αλοι ειναι φυτεψε ποτησε κοψε.οπως τη βρισκει ο καθενας.

Δεν αφορα το δικο μου θρεντ μονο , αλλα το συνολικό επιπεδο ακομα και απο αυτους που ξέρουν περισσότερα, αλλα οκ Wink
Τεσπα ,καλησπέρα


αντε γεια μας
Απάντηση
#11
Προσπάθησα να σου εξηγήσω γιατί είναι μαλακία τα μικροβια σε μπουκάλι...
Απάντηση
#12
Μη τα τσουβαλιάζεις όλα @pitch grow,

Ευχαριστούμε για την ανάρτηση , τον κόπο και το διαμοιρασμό γνώσης.
Το ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχολιασμός , δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει αργότερα.

Από την άλλη , υπάρχει μερίδα καλλιεργητών που δεν θεωρούν guru της καλλιέργειας , ιδιοκτήτες εταιρειών που πουλάνε "εξειδικευμένα" προιόντα και έχουνε κάνει την έρευνά τους γιαυτό.
Εκεί μάλλον πας στο ότι συμφωνείς ότι διαφωνείς μαζί τους. 

Σ αυτό το forum, για τις uv πρώτη φορά έγραψε ο casabonita και είχε φωτο από σχετική καλλιέργεια, έχει πόσο 1,5 χρόνο ? παραπάνω ?
Να έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη σ αυτό που κάνεις, διαβάζει και ενημερώνεται κόσμος ενεργός η μή.

Smile
Απάντηση
#13
(10-19-2019, 05:26 PM)Dacapo Έγραψε:
Να έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη σ αυτό που κάνεις, διαβάζει και ενημερώνεται κόσμος ενεργός η μή.

Από το στόμα μου το πήρες. Αδερφέ οι πληροφορίες που δίνεις μένουν. Αν τις μαζέψει κάποιος σε ένα θέμα και αποδειχτεί χρήσιμο, μένουν σε εμφανές σημείο για όλους. Έμαθα (λέμε τωρα) να καλλιεργώ χωρίς να είμαι καν μέλος από νήματα 3 και 4 ετών.
Το έργο παράγεται ασχέτως του feedback.
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν κατανοώ το "παράπονο" σου.

Στο θέμα μας, έχω λευκό λεντ στα 3κ και θέλω να δώσω κι άλλο στα φυτά μου κατά την ανθοφορία. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το 730νμ κατά το 12ωρο ημέρας;
Ένα 660νμ ίσως; Κι άλλο λευκο στα 4κ; Τι θα πήγαινε καλύτερα;
Απάντηση
#14
Pitch απλά δεν είχε σχολιάσει κανείςthats all...με το που έκανες το νιμα κατευθείαν έψαχνα για της συγκεκριμένες λάμπες σε έ27 για να μην ψάχνω για οδηγούς ψήκτρες και λοιπά...
μέτρον ἄριστον
Απάντηση
#15
Εγώ θα δοκιμάσω πάντως με 1χ ~ 5w! Δε θέλω παααρα πολύ thc.. χεχε θενκσ

Λα λα λαλαλααα με UPpitch φαντάσου
Take it easy
Απάντηση
#16
(10-19-2019, 06:33 PM)Sativaas Έγραψε: Pitch απλά δεν είχε σχολιάσει κανείςthats all...με το που έκανες το νιμα κατευθείαν έψαχνα για της συγκεκριμένες λάμπες σε έ27 για να μην ψάχνω για οδηγούς ψήκτρες και λοιπά...

Προφανώς και δεν ειναι τζαστ ολ γιατι δεν αναφερομαι στο νημα ,αν  διαβασες τα παραδείγματα που σημειωσα .
Ακόμα και οι απαντήσεις εδω επιβεβαιώνουν αυτά που γραφω ,
"δεν ήμουν εγω ,αλλο εννοούσα δε καταλαβες ,μπλα μπλα,δεν εβριζα την πρακτική σου και εσενα ,ο κοσμος κανει βόλτες γιααυτό δεν ενδιαφέρεται ,
καποιοι ερχονται μονο για το πιώμα ,κλπ "
 χωρις καν προσπαθεια  κατανοησης του ζητήματος ποσο δε ,αυτοκριτικής .

Τεσπα αν γινεται να το λήξουμε εδω ,και κακώς το ξεκίνησα ,αν καποιος θελει να σχολιάσει για το τοπικ ευχαρίστως ,τα υπολοιπα ας τα σκεφτουν οι αντμίν .

(10-19-2019, 06:51 PM)jiblinski Έγραψε: Εγώ θα δοκιμάσω πάντως με 1χ ~ 5w! Δε θέλω παααρα πολύ thc.. χεχε θενκσ

Λα λα λαλαλααα με UPpitch φαντάσου

Μα δε θα επηρεάσει το thc ,αλλα τη συγκομιδή ,μιας και τα φυτουλια θα κανουν περισσότερη φωτοσύνθεση και θα εχουν καλυτερα ξυπνήματα/νανουρίσματα ,καλη τύχη!
Απάντηση
#17
(10-19-2019, 06:19 PM)Κροκόδειλας Έγραψε:
(10-19-2019, 05:26 PM)Dacapo Έγραψε:
Να έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη σ αυτό που κάνεις, διαβάζει και ενημερώνεται κόσμος ενεργός η μή.

Από το στόμα μου το πήρες. Αδερφέ οι πληροφορίες που δίνεις μένουν. Αν τις μαζέψει κάποιος σε ένα θέμα και αποδειχτεί χρήσιμο, μένουν σε εμφανές σημείο για όλους. Έμαθα (λέμε τωρα) να καλλιεργώ χωρίς να είμαι καν μέλος από νήματα 3 και 4 ετών.
Το έργο παράγεται ασχέτως του feedback.
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν κατανοώ το "παράπονο" σου.

Στο θέμα μας, έχω λευκό λεντ στα 3κ και θέλω να δώσω κι άλλο στα φυτά μου κατά την ανθοφορία. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το 730νμ κατά το 12ωρο ημέρας;
Ένα 660νμ ίσως; Κι άλλο λευκο στα 4κ; Τι θα πήγαινε καλύτερα;

καλυτερα θα ηταν να τα προσθεσεις και τα 2.αν πρεπει διαλεξεις 660νμ.στα quantum boards που βγαινουν προσθετουν 660 στα 3κ. γενικα τελευταια προσθετουν 660 παντου.παει με ολα
Απάντηση
#18
Οπως λεει ο γιάννης .Την περιοχή των 730 την χρησιμοποιούμε με πολυ λιγα watts σαν διακόπτη μονο για να δωσει σημα οτι σκοτεινιάζει η οτι βγαίνει ο ήλιος για το εγερθουτου(που ειπε καποιος ,αποτε ;p)
Για το flοwering τα φυτουλια χρησιμοποιούν μεχρι και το κόκκινο,τα 730 ειναι λιιιιγο πιο ψηλα στη μπαντα 700-800 και χρησιμοποιούνται μονο για τη σηματοδότηση νυχτας μερας ,η στο veg αν δε λαμβάνουν αρκετό φως γίνονται πιο ψηλα ωστε να φτασουν το φως κλπ .
Απάντηση
#19
κατι ακομα.αν το 660 φασμα (δεν ειμαι σιγουρος για το 730)  χρησημοποιηθει απο την αρχη του ανθίσματος το φυτο θα απλωσει (stretch) αρκετα/αν υπαρχει προβλημα χορου ολη η διαδικασια αρχιζει οταν το φυτο εχει ολοκληρωσει την αναπτυξη.
Απάντηση
#20
Pitch πέρασε πολύς καιρός και αρκετά νήματα πριν αρχισει να δοκιμάζει κανείς τα κορεάτικα ματζούνια, ωραία και καλοδεχούμενα αυτά που μας δείχνεις μη κολλάς, μπορεί να μην έχουμε κάτι να πούμε.
Απάντηση
#21
σχετικο βιντεακι οσο αφορα το 660νμ

https://www.youtube.com/watch?v=2of3dVA9...x=5&t=529s
Απάντηση
#22
(10-19-2019, 07:13 PM)pitch grow Έγραψε: Μα δε θα επηρεάσει το thc ,αλλα τη συγκομιδή ,μιας και τα φυτουλια θα κανουν περισσότερη φωτοσύνθεση και θα εχουν καλυτερα ξυπνήματα/νανουρίσματα ,καλη τύχη!

Το πιάνω αυτό που λες με τις εξτρα ώρες. Αλλά για δες

Μια πηγή.
"When you introduce the proper spectrum of UV to the plant, you are forcing it to shift its resources into protecting itself. It will spend a little less time growing sun leaves, sugar leaves and even the buds will be more dense and just a hair smaller, but it will produce a lot more THC. Since THC is the ultimate goal, the market potential is significantly higher for plants grown with proper UV. It short, it makes you a LOT more money."


Λινκ
https://www.solacure.com/exuvandca.html
Απάντηση
#23
(10-20-2019, 04:27 AM)jiblinski Έγραψε:
(10-19-2019, 07:13 PM)pitch grow Έγραψε: Μα δε θα επηρεάσει το thc ,αλλα τη συγκομιδή ,μιας και τα φυτουλια θα κανουν περισσότερη φωτοσύνθεση και θα εχουν καλυτερα ξυπνήματα/νανουρίσματα ,καλη τύχη!

Το πιάνω αυτό που λες με τις εξτρα ώρες. Αλλά για δες

Μια πηγή.
"When you introduce the proper spectrum of UV to the plant, you are forcing it to shift its resources into protecting itself. It will spend a little less time growing sun leaves, sugar leaves and even the buds will be more dense and just a hair smaller, but it will produce a lot more THC. Since THC is the ultimate goal, the market potential is significantly higher for plants grown with proper UV. It short, it makes you a LOT more money."


Λινκ
https://www.solacure.com/exuvandca.html

Από ότι καταλαβαίνω ο pitch grow θεωρεί μια καλή επιλογή το να τρέξει κανείς την κατασκευή που περιέγραψε στο αρχικό του ποστ σε συνδυασμό με UV λάμπες, ενώ εσύ jiblinski κατάλαβα ότι θεωρείς ότι ίσως και να πάει χαμένη η πρόσθετη φωτοσύνθεση που θα κάνει το φυτό, λόγω της UV ακτινοβολίας που θα το αναγκάσει να εστιάσει στο να παράξει πιο πολύ THC αντί να μεγαλώσει τα άνθη του. Κάποιος άλλος λοιπόν θα μπορούσε να υποστηρίζει ότι θα τα δώσει όλα για όλα στην ανάπτυξη, χωρίς να βάλει καθόλου UV, προκειμένου τα φυτά που θα κόψει στο τέλος να έχουν όσο το δυνατό πιο μεγάλα άνθη γίνεται. Ο ένας λοιπόν θα χρησιμοποιούσε σκέτη UV, o άλλος θα χρησιμοποιούσε την τεχνική για πρόσθετη φωτοσύνθεση + UV, και ο τελευταίος θα χρησιμοποιούσε μόνο την τεχνική για πρόσθετη φωτοσύνθεση.

Έχετε σκεφτεί ότι ενδεχομένως και οι τρεις να είχατε τελικά το «ίδιο» αποτέλεσμα όσον αφορά τη συνολική ποσότητα THC ανά φυτό και ότι ίσως το μόνο διαφορετικό μεταξύ των ανθών των φυτών σας να ήταν η περιεκτικότητα σε THC;
... καὶ ἐξήνεγκεν ἡ γῆ βοτάνην χόρτου σπεῖρον σπέρμα κατὰ γένος καὶ καθ᾿ ὁμοιότητα, καὶ ξύλον κάρπιμον ποιοῦν καρπόν, οὗ τὸ σπέρμα αὐτοῦ ἐν αὐτῷ κατὰ γένος ἐπὶ τῆς γῆς. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλόν. καὶ ἐγένετο ἑσπέρα καὶ ἐγένετο πρωΐ, ἡμέρα τρίτη. Angel
Απάντηση
#24
(10-20-2019, 09:57 AM)BlueWG Έγραψε:
(10-20-2019, 04:27 AM)jiblinski Έγραψε: Το πιάνω αυτό που λες με τις εξτρα ώρες. Αλλά για δες

Μια πηγή.
"When you introduce the proper spectrum of UV to the plant, you are forcing it to shift its resources into protecting itself. It will spend a little less time growing sun leaves, sugar leaves and even the buds will be more dense and just a hair smaller, but it will produce a lot more THC. Since THC is the ultimate goal, the market potential is significantly higher for plants grown with proper UV. It short, it makes you a LOT more money."


Λινκ
https://www.solacure.com/exuvandca.html

Από ότι καταλαβαίνω ο pitch grow θεωρεί μια καλή επιλογή το να τρέξει κανείς την κατασκευή που περιέγραψε στο αρχικό του ποστ σε συνδυασμό με UV λάμπες, ενώ εσύ jiblinski κατάλαβα ότι θεωρείς ότι ίσως και να πάει χαμένη η πρόσθετη φωτοσύνθεση που θα κάνει το φυτό, λόγω της UV ακτινοβολίας που θα το αναγκάσει να εστιάσει στο να παράξει πιο πολύ THC αντί να μεγαλώσει τα άνθη του. Κάποιος άλλος λοιπόν θα μπορούσε να υποστηρίζει ότι θα τα δώσει όλα για όλα στην ανάπτυξη, χωρίς να βάλει καθόλου UV, προκειμένου τα φυτά που θα κόψει στο τέλος να έχουν όσο το δυνατό πιο μεγάλα άνθη γίνεται. Ο ένας λοιπόν θα χρησιμοποιούσε σκέτη UV, o άλλος θα χρησιμοποιούσε την τεχνική για πρόσθετη φωτοσύνθεση + UV, και ο τελευταίος θα χρησιμοποιούσε μόνο την τεχνική για πρόσθετη φωτοσύνθεση.

Έχετε σκεφτεί ότι ενδεχομένως και οι τρεις να είχατε τελικά το «ίδιο» αποτέλεσμα όσον αφορά τη συνολική ποσότητα THC ανά φυτό και ότι ίσως το μόνο διαφορετικό μεταξύ των ανθών των φυτών σας να ήταν η περιεκτικότητα σε THC;

δεν νομιζω οτι ειπε κατι τετοιο.για το uv αναφερθικε γενικα.αν προσθεσεις uv στο τελος μαζι με 730νμ η κατασταση δεν θα δουλεψει.uv δεν ειπαρχει μετα τη δυση του ηλιου,730νμ υπαρχει.
Απάντηση
#25
Αρχικα ,να πουμε πως αναφερόμαστε στην ανθοφορία ,κυρίως μετα το preflowering ,μετα τις 2 πρώτες βδομάδες οπου σταματαει η παραγωγή φυλλων εκτος των sugarleaves.
Η uv απλα δεν ειναι ενσωματωμενη στις led ,ενω στις mh ,cmh η hid ειναι ,δεν ειναι τοσο hacking δλδ ,αλλα συμπληρωμα (πλεον βγαίνουν καποιες και με 280νμ)
Ισχύει σαν γενικός κανονας μεγεθος/ποσοτητα ρητήνης οσον αφορα τα resources ,αλλα σε όσο πιο πραγματικες συνθήκες ,πχ φυση ,mh , hid κλπ δε θα χρειαζόταν συμπληρωμα
Στην πράξη με led , δεν ειδα διαφορες στα μεγεθη των ανθών οταν ετρεχα uv λαμπα με όταν δεν ετρεχα .
Είδα τεραστιες διαφορες στους κρυστάλλους όμως .Τεράστιες ,ομως . μιλαμε για +40% στα sugarleaves και φυλλα ( που ειναι ορατο και με το ματι)
Αν πουμε όμως πως ,όντως ,το φυτο δεν εχει resources και για τα δυο .
Οσο μεγαλύτερο ριζικό συστημα ,τοσο μεγαλύτεροι καρποι ,resources στην ουσία .
Αν υπαρχουν αμφιβολίες (κακώς κατα τη γνωμη μου) ,ας μπει λοιπον σε μεγαλυτερη γλάστρα και problem solved .
Επισης αν χρησιμοποιήσουμε 730 θα εχει +1.5 ωρα φωτοσυνθεσης ,
ειναι διαφορετικες οι πρωτείνες που διασπώνται και χρησιμοποιούνται για σηματοδότηση,και στα 280 και στα 730 ,
οπότε μια χαρα να τρεχει η uv 15 λεπτα /ωρα σε 12/12 και παραλληλα μετο σβησιμο των φωτων η πριν το ανοιγμα ,οι 730
Μια ακομη παραμετρος ειναι το strain .Αν το γενετικο εχει εξελιχθει σε υψόμετρο ή κοντά στον ισημερινό ,οπου υπαρχει φυσική uv ακτινοβολία , τα περιμενει τα 280 .
Ολα τα παραπανω τα παρατηρω στο mazar i sarif που ειναι στην τελευταία βδομάδα πριν το κοψιμο .Πολλα και σουπερ frosty μεγαλα λουλούδια .
Δε προσπαθούμε να χακεψουμε ,επαναλαμβάνω ,να προσομοιώσουμε προσπαθούμε .
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)