Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
αποξηρανση sos
#1
καλησπερα παιδια μολις πηρα το αυτομαται μου ενα gelato εχω κοψει 230γρ παρακαλω ενα σωστο τροπο να το αποξηρανω σε εσωτερικο χωρο θερμοκρασια υγρασια και οτι αλλη πληρ. χρειαζεται. και αν ξερει κανεις στο τελος ποσα γρ θα εχω. ευχαριστω
Απάντηση

ads by gr420info

#2
μια κατασκευή ή όποια να παίρνει αέρα από παντού αλλά όχι τεχνιτα.
μία σιτα ας πούμε σε ένα τελάρο τετράγωνο, κρεμασμένη από κάπου, χωρίς φως, χωρίς ανεμιστήρα, χωρίς τον ένα παπά πάνω στον άλλο για μερικές μέρες θα το δεις. μετά βαζάκι κλειστό και άνοιγμα για λίγο κάθε μέρα και μετά κάθε βδομάδα άνοιγμα για αερισμό. θέλεις υγρασία 62% για σωστό curing μέσα στο βάζο βάλε υγρασιομετρο για να ξέρεις τι παίζει. έπειτα boveda και κλείσιμο τουλάχιστον για ένα μήνα πριν το καπνίσεις.
υπάρχει περίπτωση να κάνω και λάθος σε αυτά που είπα γιατί είμαι αρχάριος. διάβασε λιγάκι και εδώ μέσα να δεις τι παίζει και περίμενε να απαντήσει και κάποιος έμπειρος για σιγουριά...
Η χρήση κάνναβης δεν είναι ένας ακόμη εθισμός. 
Είναι τρόπος ζωής.  Peace-and-love-033
Απάντηση
#3
(19-11-2019, 18:43 )carlos4 Έγραψε: καλησπερα παιδια μολις πηρα το αυτομαται μου ενα gelato εχω κοψει 230γρ παρακαλω ενα σωστο τροπο να το αποξηρανω σε εσωτερικο χωρο θερμοκρασια υγρασια και οτι αλλη πληρ. χρειαζεται. και αν ξερει κανεις στο τελος ποσα γρ θα εχω. ευχαριστω

δες εδώ.
Απάντηση
#4
εχω ενα μεταλικο ντουλαπι  και το χρησιμοποιισα δεν ειναι πολυ μεγαλο αλλα τα χωρεσα ολα μεσα κρεμασμενα δεν ακουμπανε μεταξυ τους ειναι στο οριο πιστευω να κανω δουλεια με αυτο.
Απάντηση
#5
είχα ξεκινήσει και γω να τα κρεμάω αλλά βαρέθηκα ένα ένα κλαδάκι.
οπότε η σιτα είναι πιο απλή φάση.
σίγουρα και έτσι κάνεις δουλειά.
υγρασιομετρο οπωσδήποτε μέσα στα βαζα.
το cigars galaxy στην αθηνα έχει μικρά υγρασιομετρα, είχα πάρει κάποτε για τα πούρα...
Η χρήση κάνναβης δεν είναι ένας ακόμη εθισμός. 
Είναι τρόπος ζωής.  Peace-and-love-033
Απάντηση
#6
(20-11-2019, 11:15 )φτωχός γελαδάρης Έγραψε: είχα ξεκινήσει και γω να τα κρεμάω αλλά βαρέθηκα ένα ένα κλαδάκι.
οπότε η σιτα είναι πιο απλή φάση.
σίγουρα και έτσι κάνεις δουλειά.
υγρασιομετρο οπωσδήποτε μέσα στα βαζα.
το cigars galaxy στην αθηνα έχει μικρά υγρασιομετρα, είχα πάρει κάποτε για τα πούρα...

σε τι κατασταση θα πω οτι η φουντα ειναι ετοιμη απο το ντουλαπι και περναμε στα βαζα? 
θα πρεπει να τριβεται με το χερι η να εχει πανω τις ακομα καποια υγρασια?
το προηγουμενο στεγνωμα που εκανα ηταν σε ενα og kush ειχε ενα ωραι ορασινο χρωμα και τελικα στο βαζο κατελιξε να εχει χρωμα αλβανικης καναβης!

(20-11-2019, 09:25 )guest19 Έγραψε:
(19-11-2019, 18:43 )carlos4 Έγραψε: καλησπερα παιδια μολις πηρα το αυτομαται μου ενα gelato εχω κοψει 230γρ παρακαλω ενα σωστο τροπο να το αποξηρανω σε εσωτερικο χωρο θερμοκρασια υγρασια και οτι αλλη πληρ. χρειαζεται. και αν ξερει κανεις στο τελος ποσα γρ θα εχω. ευχαριστω

δες εδώ.

σε ευχαριστω φιλε για το οδηγο αλλα θα μου παρει αρκετε ωρες γιατι τα αγγλικκα μου ειναι μετρια
Απάντηση
#7
αν έχεις τέντα....βαλτα εκει να στεγνώσουν......αν η υγρασία ειναι 60% πχ...σε 6 μερες +/- μια μερα ...μπορει να εχουν στεγνώσει

τσέκαρε τα πιο χαμηλά λουλούδια και οταν αυτά τα νιώσεις στεγνά στην αφή...(οι ψηλές και μεγάλες φούντες θα στεγνώσουν πρώτες)

οταν και τα μικρά έχουν στεγνώσει στην αφη τα βάζεις ούλα βάζα.....τα αφήνεις 2-3 μέρες να βγει η υγρασία απο το βάθος της φούντας προς στα έξω....και ξανά τσεκάρεις

αν τα δεις πολύ υγρα τα βγάζεις εξω απο βάζα να ξεϊδρώσουν...μετα πάλι μέσα ...κλπ κλπ...μεχρι να έχουν την υγρασία που θες
Loveleaf  Plant that saves the Planet   Volcanodude
Απάντηση
#8
(20-11-2019, 11:21 )carlos4 Έγραψε:
(20-11-2019, 09:25 )guest19 Έγραψε: δες εδώ.

σε ευχαριστω φιλε για το οδηγο αλλα θα μου παρει αρκετε ωρες γιατι τα αγγλικκα μου ειναι μετρια

τότε θα σου πρότεινα να προτιμάς την αναζήτηση του φόρουμ (πάνω δεξιά). ακόμα και αυτό να μην πρόσεξες υπάρχει ολόκληρη ενότητα στο φόρουμ με τίτλο «αποξήρανση - ωρίμανση - αποθήκευση», όπου άνοιξες νέο θέμα. δεν νομίζω να έψαξες εκεί και να μη βρίκες κάτι τόσο απλό. απλά η συμβουλή μου είναι να μη βαριέσαι να ψάχνεις.

και στην κατηγορία «για αρχάριους» μπορείς να βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες που θα σε απασχολήσουν, είτε άμεσα, είτε στο κοντινό μέλλον. για παράδειγμα, στο 17:45 του βίντεο που βρίσκεται σε αυτό το θέμα (https://gr420.info/forum/showthread.php?tid=5388) δίνονται οδηγίες (στα ελληνικά) για αυτό που ψάχνεις.

καλή αρχή και με το καλό να απολαύσεις σύντομα το gelato σου.
Απάντηση
#9
φιλαράκι για να είσαι καλυμμένος, βάλτα στα βάζα λίγο πριν κάνει 'κρατς' το κλαδί. εκτός της σωστής υγρασίας και του σκοταδιού πολύ σημαντικός είναι ο αέρας που τα βαράει να είναι πάααρα πολύ αργός.
Απάντηση
#10
Big Grin 
(20-11-2019, 12:40 )guest19 Έγραψε:
(20-11-2019, 11:21 )carlos4 Έγραψε: σε ευχαριστω φιλε για το οδηγο αλλα θα μου παρει αρκετε ωρες γιατι τα αγγλικκα μου ειναι μετρια

τότε θα σου πρότεινα να προτιμάς την αναζήτηση του φόρουμ (πάνω δεξιά). ακόμα και αυτό να μην πρόσεξες υπάρχει ολόκληρη ενότητα στο φόρουμ με τίτλο «αποξήρανση - ωρίμανση - αποθήκευση», όπου άνοιξες νέο θέμα. δεν νομίζω να έψαξες εκεί και να μη βρίκες κάτι τόσο απλό. απλά η συμβουλή μου είναι να μη βαριέσαι να ψάχνεις.

και στην κατηγορία «για αρχάριους» μπορείς να βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες που θα σε απασχολήσουν, είτε άμεσα, είτε στο κοντινό μέλλον. για παράδειγμα, στο 17:45 του βίντεο που βρίσκεται σε αυτό το θέμα (https://gr420.info/forum/showthread.php?tid=5388) δίνονται οδηγίες (στα ελληνικά) για αυτό που ψάχνεις.

καλή αρχή και με το καλό να απολαύσεις σύντομα το gelato σου.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)