Αξιολόγηση Θέματος:
  • 6 Ψήφοι - 5 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Εσ. Χειμώνας 19-20] Galaxy , Pineapple Chunk , Tutanhamon
#1
εδω ειμαι συνφορουμιτισες -τες
απ οτι καταλαβαινω εγω ξεπαρθενιαζω τον διαγωνισμο. ειχα εντονο προβληματισμο για το αν θα λαβω μερος και ο λογος ειναι οτι βαριεμαι πολυ αυτο το τραβα φωτο, βαλτες στο πι σι, ανεβαστες με το γρηγορο ιμγκουρ :d  :d  :d

τελικα πηρα την αποφαση.

λοιπον εχουμε και λεμε:

σποροι:
2 galaxy (pyramis seeds),
2 pineple chank (barney s farm),
και 2 τουτανχαμων (pyramis seeds)
ολα ειναι απο σπορο δευτερης γενιας, δηλαδη απο παλιοτερα  γκροου που καποιες φορες πηρα δωρο τα σπορακια απο τα φυτα μου και μπηκανε σε νερο στις 15/12, την επομενη μπηκανε σε χαρτι κουζινας και σε 2 μερες στις 18/12 σκασανε μυτη απ το χωμα. βεβαια ελοχευει ο κινδυνος να παρω κανα αρχ....δαρα, μιας και σ αυτο το γκροου που τρεχει τωρα ξεπατωσα εναν πανω στο ανθος της ηλικιας του.
εδω ειναι οι νιες μου 11 μερων, τα πρασινα ειναι τα τουτανχαμων, τα κοκκινα ειναι τα γκαλαξυ και τα κιτρινα ειναι τα παιναπλε

[Εικόνα: bi9oks5m.jpg]

[Εικόνα: vv6urpkm.jpg]

[Εικόνα: edc26ctm.jpg]

χωρος:
ο χωρος μου εχω γραψει και σ αλλα νηματα, αλλα εδω θα τα ανακεφαλαιωσω. ειναι αυτοσχεδιος με μελαμινες που μαζευα απο τα "σκουπιδια", για σκελετο ειχα διαφορα δοκαρακια 3χ3 και ετσι το μονο που αγορασα ητανε μεντεσεδες και συρτη για την πορτα. ειναι εξαιρετικα φωτοστεγανος και εχω για εισαγωγη ενα παλιο inox μπουρι απο τον λεβητα πετρελαιου τον οποιο κατηργησα λογω ξυλοσομπας σε φ 100 (187 m3/h) και η εξαγωγη ειναι φ150 (520m3/h). 1,40 χ0,75χ2,00. απο φωτισμο εχω φτιαξει παλι ενα αυτοσχεδιο πανελ με 10 sirius, μοιρασμενα ομοιομορφα και στα ενδιαμεσα κενα απο πανελ σε πανελ εχω 4 ανεμιστηρακια που φυσανε προς τα φυτα και τους δινουν την δυνατοτητα να κινηθουνε, πραγμα που θα τα κανει και πιο δυνατα σε κορμο, αντοχες, μαιτς, φυσικα σε αποδοση κ.α. ολο το πανελ μου το ανεβοκατεβαζω με τροχαλιες που στην ακρη εχω δεσει μισο μετρο αλυσιδα και ετσι την σκαλωνω σ ενα καρφι στο υψος που θελω την καθε φορα.
επισης ξεχασα να πω οτι ο χωρος μου εσωτρικα ειναι βαμενος με λευκη μπογια διαγραμμισης εθνικων οδων, οχι τερμα πανω μιας και το χρωμα ειναι ιδιαιτερα τσιμπιτερο αλλα μεχρι ενα μετρο υψος καθως και το πατωμα. το σημαντικο ειναι οτι εχω αριστη ανακλαστικοτητα και ετσι τα φυτα παντα φωτιζονται απο τα πλαγια καπως.


ενα παλιο θερμαντικο το οποιο το εβαψα κι αυτο, κατω αριστερα φαινεται η εισαγωγη και στα δεξια αλλο ενα ανεμιστηρακι συν ενα απεναντι το οποιο φυσαει αναμεσα στα φυτα στο υψος του κορμου
[Εικόνα: gf4jzmcm.jpg]

οι φωτο απ το πανελ ειναι παλιες απο οταν το εφτιαχνα
το πανελ μου τραβηγμενο απο κατω (βλεπουμε την οροφη του χωρου). αριστερα στην φωτο φαινεται το φιλτρο οσμων
[Εικόνα: oshexonm.jpg]

το ανεμιστηρακι που ειπα το οποιο μπορει και "συρταρωνει" για να αλλαζει θεσεις
[Εικόνα: 6dwmfsgm.jpg]
[Εικόνα: mc1r18wm.jpg]

λιπασματα:
για την ωρα, τρωνε μονο root juice, οταν θα γινει η μεταφυτευση τοτε θα φανε το πρωτο τους φαγητο, με λιπασματα της bio - biz τα οποια για την αναπτυξη θα ειναι: bio - grow, bio - heven, acti vera και στην ανθοφορια θα προσθεσω, bio - blooom, top max, και alg a mic. στις μεταφυτευσεις που θα γινουν σε 5,5 λιτρα γλαστρες, θα μπουν 3gr μυκοριζα και μιση χουφτιτσα αποξηραμενη τσουκνιδα. ετσι κι αλλιως οταν ερθει η ωρα θα ανεβασω και σχετικες φωτο.
για την ωρα θα μεινουν σ αυτα τα μισολιτρα κεσεδακια μιας και δεν υπαρχει χωρος, επειδη ηδη τρεχει ενα γκροου και θα τελειωσει περιπου στις 12 με 15 γεναρη, κι ετσι θα μεινουν ως τοτε στο προπαγκεητορ στα μισολιτρα. τοτε θα γινουν και οι μεταφυτευσεις και σκοπευω να τ αφησω κανα 10ημερο περιπου σε 20/4 και μετα να το γυρισω σε 12/12.
να συμπληρωσω επισης οτι ακολουθω σχεδον πιστα το προγραμμα της bio - biz και μαλιστα απο τις ενδεικνειομενες δοσολογιες εγω βαζω ολοκληρες τις δοσολογιες. και τελος να πω οτι το νερο μου ειναι α.ο. και παντα πεχαρισμενο, απονερα και τετοια δεν μετραω.

αυτα, νομιζω οτι δεν ξεχασα κατι να πω, ευχομαι πρωτ απ ολα σε ολους μας για τον νεο χρονο, να εχουμε υγιεια, να εχουμε χαρες και αληθινη αγαπη γυρω μας και τελος να εχουμε πετυχημενες καλλιεργειες ολοι μας και οι εντος και οι εκτος
Απάντηση

ads by gr420info

#2
καλή επιτυχία
καλή επιτυχία
Απάντηση
#3
καλή συνέχεια και καλά αποτελέσματα!
Απάντηση
#4
ευχαριστω παιδια και σε σας ολα καλα
Απάντηση
#5
καλη αρχη και την επιτυχια την βλεπω σιγουρη Heart
""Αν δεν μπορέσω να το δεις κι εσύ, μοιάζει σα να μη το ‘χω...""
Απάντηση
#6
(12-30-2019, 12:28 AM)diaolina Έγραψε: καλη αρχη και την επιτυχια την βλεπω σιγουρη Heart

μιλ μερσι μανταμ
Απάντηση
#7
καλη επιτυχια
Απάντηση
#8
(12-30-2019, 12:58 AM)argy-ris Έγραψε: καλη επιτυχια
γκρατσια σινιορε
Απάντηση
#9
καλή επιτυχία κι από μένα.με το καλό.
Απάντηση
#10
καλημέρα. καλή επιτυχία
Όποιος πίνει και δεν δίνει να μαμαει και να μην χύνει!!
Απάντηση
#11
ευχαριστω παιδες, ναστε καλα
Απάντηση
#12
αρχαίος καλή αρχή ξεχάστηκα.. αν λήξει ο διαγωνισμός τώρα νικήσαμε!
μέτρον ἄριστον
Απάντηση
#13
(12-30-2019, 11:26 AM)sativaas Έγραψε: αρχαίος καλή αρχή ξεχάστηκα.. αν λήξει ο διαγωνισμός τώρα νικήσαμε!
ευχαριστω σατιβα
Απάντηση
#14
καλή αρχή φίλος.
1η απορία: το ανακλαστικό σε αφήνει να δουλέψεις στο χώρο; δε σε ζαλίζει;
2η: είναι οκ να χτυπάει ο ανεμιστήρας τα φυτά; μπορώ να το κάνω και στην ανθοφορία ακόμα;

3ον, ένα σχόλιο. δε το λέω σαν συμβουλή ή πρόταση γιατί δεν είμαι σε θέση να σε συμβουλεύω. σαν παρατήρηση, το lab έκανε διαφορά. έχεις σκεφτεί να χρησιμοποιήσεις;
είμαι σίγουρος πως κάνει διαφορά, θα ήθελα να δω την περιγραφή όμως και από κάποιον με εμπειρία στη βιοβιζζ.
Απάντηση
#15
καλησπερα κροκοδειλε και σ ευχαριστω,
φιλε δεν την βγαζω μεσα στο γκροου, αν και θα τοθελα, εξ αλλου δεν χωραω.
οταν ερθει η ωρα ν αναψουνε τα φωτα μου (20.30 με 8.30 το πρωι), αμα εχω ποτισμα τα μιαλαω τα νταντευω τα λεω γλυκολογα (στην κυριολεξια), αν δεν εχω ποτισμα παω απλα τους λεω καλημερα τα σχετικα μου γλυκολογα και τα χαιρετω. ειναι σιγουρα εκτυφλωτικο το φως που εκπεμπει αλλα για μενα προεχουν οι κορες μου.
ναι οι 4 ανεμιστηρες (φανακια ειναι οχι δυνατα) χτυπανε απο πανω και εχουνε οπως προειπα, σχεδον μονιμη κινηση και τα αλλα 2 χτυπανε αναμεσα τους στο υψος του κορμου, εκει που τελειωνει η γλαστρα συν 5 εκατοστα παραπανω. ετσι τα δινει περισσοτερη κινηση, αντι να καθομαι να τα κανω εγω "μασαζ" το κανουνε τα φανακια, 8 ευρω το ενα απο τεχνοματ. εμενα αυτο που με ταλαιπωρει πολυ ειναι ο καριολης ο θριπας, σχεδον σε καθε γκροου εχω θριπα. εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι πιθανον να φταινε τα χωματα, ακομη και τα επωνυμα οπως το light mix που αγοραζω εγω.
για εξηγα με τι ειναι το lab?
Απάντηση
#16
thx ναι εννοείται η αντανάκλαση είναι όλα τα λεφτά για τα κορίτσια, απλά απόρησα πως ποτίζεις. γυαλί ηλίου κτλπ..

το lab είναι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί φτιαγμένοι στο σπίτι που βοηθάνε την μετατροπή οργανικής ύλης σε απορροφίσιμη για τα φυτά μορφή. μικρόβια.

έλεγα θα το είχε πάρει το μάτι σου γιατί αναφέρεται συχνά τελευταία.
Απάντηση
#17
γαλακτικά βακτήρια είναι το lab αρχαίε, δηλαδή το 90% από το bokashi που είπες ότι χρησιμοποιείς...
Απάντηση
#18
καλή επιτυχία αρχαίε!
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
Απάντηση
#19
το βοκασι το ειχα βρει καποτε απο εναν τυπο ο οποιος ομως δεν ξεναεκανε και το θελω πολυ, ειδα τεραστιες διαφορες οταν το χρησιμοποιουσα, ειχα βρει και τη συνταγη αλλα θελει πολυ τρεξιμο να βρεις τα υλικα, τωρα εδω κι εναμισυ χρονο δυστυχως δεν εχω, οχι οτι με παει ασχημα, αλλα με το βοκασι πηγαινανε σφεντονα.
τωρα οσον αφορα τις αναφορες, ναι σιγουρα τις εχω δει, αλλα οτι δεν το καταλαβαινω η δεν το ξερω το προσπερναω, ισως και ναναι ο εγωισμος μου, αλλα ετσι λειτουργω.
υπαρχει στο εμποριο? μπορω να το βρω καπου?
στα ελληνικα πως το ζηταω? γαλακτικα βακτηρια?
Απάντηση
#20
εσύ το φτιάχνεις , είναι πανευκολο . 
αμα θέλεις , σου λέω μπαμ μπαμ
Απάντηση
#21
(12-30-2019, 06:54 PM)dacapo Έγραψε: εσύ το φτιάχνεις , είναι πανευκολο . 
αμα θέλεις , σου λέω μπαμ μπαμ
θελω πες με
Απάντηση
#22
1. λίγο ρύζι , μία , μιάμιση χούφτα και ένα φλυτζάνι νερό , το τρίβουμε με τα χέρια το ρύζι να βγάλει το άμυλο , το σουρώνουμε
    κρατάμε το ρυζόνερο , σε ένα βάζο ανοιχτό με χαρτί κουζίνας από πάνω και λαστιχάκι , για πώμα.    
    σε σκοτεινό μέρος , κάπως ζεστό warm λένε οι αγγλοι , για δυο τρεις μέρες , ώσπου να γίνει το εξής ένα ίζημα κάτω και μία 
    γλίτσα επάνω. σε αυτό το στάδιο έχουμε ήδη βακτήρια , τα πιο δυνατά που υπάρχουν στον χώρο σου , γιατί η τροφή τους 
     το άμυλο από το ρύζι είναι η πιο αδύνατη τροφή που μπορούν να βρούν. 

2.  δε θέλουμε ούτε το ίζημα , ούτε τη γλίτσα , με μια σύριγγα μεγάλη , παίρνουμε το ενδιάμεσο υγρό πχ 100ml ,
     στο οποίο θα
     προσθέσουμε γάλα ως εξής 1 μέρος ρυζόνερο 10 μέρη γάλα , πάλι βάζο, χαρτί κουζίνας , λαστιχάκι κλπ...
     θέλουμε τα βακτήρια να αναπνέουν. σε 5 - 7 μέρες , ανάλογα τη θερμοκρασία , ίσως και πιο νωρίς , θα το βλέπεις , θα
     σχηματιστεί στο πάνω μέρος ένα είδος τυριού , κάπως συμπαγές όχι σα γιαούρτι στραγγιστό, τότε σουρώνεις με τουλπάνι
     με καλτσόν ....

3.  βάζουμε ίσο βάρος καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί. το βάζεις σε ένα σκούρο 
     μπουκάλι και πάλι όχι καπάκι χαρτί κουζίνας , λαστιχάκι .
     είσαι έτοιμος .

ενα ml το λίτρο , ταιριάζει με πολλά της biobizz , εγώ το έβαζα 2 φορές την εβδομάδα


καλά μαγειρέματα!!!!
  
Απάντηση
#23
(12-30-2019, 06:51 PM)trompetas Έγραψε: καλή επιτυχία αρχαίε!
ευχαριστω τρομπετα.
εν τω μεταξυ εσυ αλλαξες τον τιτλο και μαλλον καλα εκανες (δεν ταχω καλα με τους τιτλους) και διαβαζοντας το θεμα, προς στιγμην αναρωτηθηκα ποτε ανοιξε τετοιο θεμα

(12-30-2019, 07:18 PM)dacapo Έγραψε:
1. λίγο ρύζι , μία , μιάμιση χούφτα και ένα φλυτζάνι νερό , το τρίβουμε με τα χέρια το ρύζι να βγάλει το άμυλο , το σουρώνουμε
    κρατάμε το ρυζόνερο , σε ένα βάζο ανοιχτό με χαρτί κουζίνας από πάνω και λαστιχάκι , για πώμα.    
    σε σκοτεινό μέρος , κάπως ζεστό warm λένε οι αγγλοι , για δυο τρεις μέρες , ώσπου να γίνει το εξής ένα ίζημα κάτω και μία 
    γλίτσα επάνω. σε αυτό το στάδιο έχουμε ήδη βακτήρια , τα πιο δυνατά που υπάρχουν στον χώρο σου , γιατί η τροφή τους 
     το άμυλο από το ρύζι είναι η πιο αδύνατη τροφή που μπορούν να βρούν. 

2.  δε θέλουμε ούτε το ίζημα , ούτε τη γλίτσα , με μια σύριγγα μεγάλη , παίρνουμε το ενδιάμεσο υγρό πχ 100ml ,
     στο οποίο θα
     προσθέσουμε γάλα ως εξής 1 μέρος ρυζόνερο 10 μέρη γάλα , πάλι βάζο, χαρτί κουζίνας , λαστιχάκι κλπ...
     θέλουμε τα βακτήρια να αναπνέουν. σε 5 - 7 μέρες , ανάλογα τη θερμοκρασία , ίσως και πιο νωρίς , θα το βλέπεις , θα
     σχηματιστεί στο πάνω μέρος ένα είδος τυριού , κάπως συμπαγές όχι σα γιαούρτι στραγγιστό, τότε σουρώνεις με τουλπάνι
     με καλτσόν ....

3.  βάζουμε ίσο βάρος καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί. το βάζεις σε ένα σκούρο 
     μπουκάλι και πάλι όχι καπάκι χαρτί κουζίνας , λαστιχάκι .
     είσαι έτοιμος .

ενα ml το λίτρο , ταιριάζει με πολλά της biobizz , εγώ το έβαζα 2 φορές την εβδομάδα


καλά μαγειρέματα!!!!
  
ωωωω ντακαπε...
σ ευχαριστω, θα το κανω με δοκιμες πρωτα, νασαι καλα
Απάντηση
#24
aρχαιος καλη συνεχεια φιλε. ωραιες κλασσικ ποικηλιες!
Leaf "I'm gonna make him an offer he can't refuse." Leaf
Απάντηση
#25
καλή αρχή αρχαίε.....όλα να πάνε καλά και ο θρίπας να μην εμφανιστεί Smile
  Loveleaf  Plant that saves the Planet   Volcanodude
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)