Θέματα: 13
Φήμη:
214
Επίπεδο γνώσης:
καλησπέρα στην παρεα!
ελπίζω να ειστε όλοι καλα.
μολις σημερα παρελαβα την τέντα μου.
δυστυχώς έγινε λάθος και περιμένω ακόμα τους σπόρους.
ωστόσο την εφτιαξα ολη μαζί με τα φώτα και την έβαλα σε δοκιμαστική λειτουργία με ενα γλαστρακι βασιλικού.
ηθελα να μετρήσω τις συνθηκες πως διαμορφώνονται.
η θερμοκρασία είναι στους 28-29 βαθμούς και η υγρασία στο 55%.
από τα λίγα που γνωριζω αντιλαμβάνομαι ότι χρειάζεται να ρίξω την θερμοκρασια και να ανεβάσω την υγρασια.θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει κάποια ιδεα πως θα μπορουσε να συμβεί αυτο;;
ο υγραντηρας θα βοηθούσε και στα δύο η μόνο στο θεμα της υγρασιας;;;
Θέματα: 1
Φήμη:
241
Επίπεδο γνώσης:
ο υγραντηρας σε για υγρασία
το αιρκοντισιον για θερμοκρασία
Θέματα: 0
καλησπέρα @
pasas25 την επιρρεαζει ελάχιστα την θερμοκρασία , αλλά δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτό το καλοκαίρι , θέλει ερκοντισιον . άμα έχει έξω 35 βαθμούς , μέσα στην τέντα θα είναι φούρνος . led λάμπα έχεις?
(13-05-2020, 07:38 )pasas25 Έγραψε: φωτισμος led πανελ full spectrum samsung lm301b 240w(πραγματικα w χωρισμενα σε 2 πανελ των 120w)
καλησπέρα, αδερφέ. σκέφτομαι να ξεκινήσω και εγώ ένα grow αλλά χάθηκα λίγο με τα led. το συγκεκριμένο από πού το πήρες; μπορείς να μου δώσεις ένα link??
(24-05-2020, 23:50 )pasas25 Έγραψε: @yeet14 καλως ορισες φιλε!
το συγκεκριμενο το πηρα απο το aliexpress με μια επιφυλαξη.μου το προτεινε καποιος απο εδω μιας και εγω ειχα χαθει μεταξυ των τοσων επιλογων.
χωρις να εχω ξεκινησει θα πω οτι ειμαι ευχαριστημενος απο την επιλογη μιας και θεωρω οτι το φως ειναι υπεραρκετο για την τεντα μου .μετα απο μετρηση που εκανα φτανει εως και 60000-70000 lux στους 40-50 ποντους αποσταση απο το φυτο.θεωρω οτι ειναι αρκετα για να κανεις δουλεια.
εχει ντιμερ που επισης θα ειναι χρησιμο στην αρχη της διαδικασιας.
τα μεχρι στιγμης μειονεκτηματα ειναι οτι πρπει να υπολογισεις 30ποντους λιγοτερους στο υψος της τεντας .κρεμεται με μικρα συρματοσχοινα και αυτο εχει ως αποτελεσμα να περιοριζομαι λιγακι στο υψος.η τεντα μου ειναι 1,80.
επισης βγαζει θερμοτηταλογω του μεταλου στο πανελ.οχι υπερβολικη φυσικα.
https://fr.aliexpress.com/item/400013900...71cenntzb7
εγω επελεξα αυτο
3kk 5kk 660nm 760nm/240w
ευχαριστώ πολύ, φίλε μου! μέχρι να σηκώσω το budget για ένα καλό πρώτο grow θα δω κι άλλα ημερολόγια να δω τι λάμπες χρησιμοποιούν οι περισσότεροι. φαίνεται πολύ σωστή η λάμπα που έχεις και ίσως την ψωνίσω. βλέπω ότι πολλοί χρησιμοποιούν hps αλλά πιστεύω το κόστος που γλιτώνεις το πληρώνεις σε δεη και πρέπει να τις αλλάζεις συχνά-πυκνά. έχω δει και πολλά dui προτζεκτάκια για led και φαίνεται ελκυστική ιδέα. καλές σοδειές φίλε!
Φήμη:
241
Επίπεδο γνώσης:
όλα φαίνονται στην εντέλεια μόνο θα κατεβάζα το ανεμιστηρακι στο ύψος τον γλαστρών για να μημ κατεβάζεις και τη θερμοκρασία από το πάνελ κι ολας
επίσης γιατί πάσα μου 15 μπουκαλακια?
Φήμη:
241
Επίπεδο γνώσης:
μόνο καλό θα έκανε το δεύτερο ανεμιστηρακι
αυτο που εννοούσα με το να κατεβάσεις το ανεμιστηρακι στο ίδιο ύψος με της γλάστρες με μια κλίση προς τα πάνω ώστε να διώχνει τη θερμοκρασία από τα πάνελ προς τα πάνω που είναι και ο εξαερισμός και όχι τα φυτά
δεν έχω ξανά δει άλλον να έχει τόσα πολλά μπουκαλακια ελπίζω να ανταμειφθείς στο τέλος
Θέματα: 4
Φήμη:
792
Επίπεδο γνώσης:
ακριβό χόμπι μεν...
φθηνό τελικό προϊόν δε...
άντε καλή απόσβεση...
καλή αρχή φίλε μου ,με το καλο να σου πάνε όλα !!
@
pasas25 σε ευχαριστω πολυ φιλτατε καλλιεργητη!!!
Φήμη:
241
Επίπεδο γνώσης:
έλα πάσα καλή αρχή
το μόνο που μπορώ να σου πω είναι αν δεις τα φυτακια σου να τεντωνουν πολύ να κατεβάσεις λίγο τα φωτα σου
Θέματα: 3
Φήμη:
162
Επίπεδο γνώσης:
το χώμα φαίνεται να θέλει πότισμα
και άλλη φορά καλύτερα να σπας τα κομμάτια τα χοντροκομμένα όπως φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία
καλή αρχή με ευκολία !