Πρόχειρη μελέτη Outco για Dry & Cure
#1
https://www.slideshare.net/MarkusRoggen/...and-curing

https://www.slideshare.net/allisonjustic...and-curing

Αυτα τα δύο slideshow είναι ίδια και δεν είχα δωσει πολύ βάσει όταν τα πρωτο είδα αλλά τωρα που επεσα πάνω  σε κάτι εκφωνίσεις
και ένα σχετικό αρθρο της ίδιας εταιρίας που τα ανάρτησε  τα έψαξα λίγο και εμεινα με της απορίες.

Εκφωνίσεις

https://www.youtube.com/watch?v=xC7t4htH_ZE

https://cannabisindustryjournal.com/tag/...n-justice/


Άρθρο

https://gpnmag.com/wp-content/uploads/20...undrum.pdf

[Εικόνα: FZsyt0Hm.jpg]


[Εικόνα: PPf71Shm.jpg]

Ξεκινάει αναφέροντας την διαπνοή και την αναπνοή αλλά δεν γίνεται καμία μέτρηση όσο αφορά αυτά τα δυο πάνω στην κάνναβη.

[Εικόνα: qzUy458m.jpg]

Ξήρανση

Αποτρέπει την άμεση φθορά ( μούχλιασμα , σάπισμα).
Αποτρέπει την μικροβιακή ανάπτυξη / βλάστηση

Αυξάνει την ‘ζωή στο ράφι’
(όρος που χρησιμοποιείτε για τρόφιμα κυρίως που προορίζονται
για super markets ή ράφια κουζίνας.)

Προτείνουν να ξηραίνουμε τόσο αργά(50-60% RH)
όσο χρειάζεται ώστε να μην εξατμίζονται τα τερπένια.
Γρήγορη ‘ξήρανση’ θεωρείτε 30% και κάτω όπου τα τερπένια
έχουν αρκετά ευδιάκριτες απώλειες.

Ένας σχετικός ισχυρισμός που θα έπρεπε να το συμπεριλαμβάνανε στην μελέτη
είναι του Mark rogger, χημικός της Outco, ο οποίος είπε:

Παρατηρήσαμε οτι η ποσότητα της THC μειώθηκε κατά 70%
από την αρχική σε μόλις έναν μήνα

We saw a reduction in THC potency to 70% of original
formulation in just one month of exposure to sunlight.

https://terpenesandtesting.com/best-before-dates/

Δεν λέει την υγρασία και θερμοκρασίες ούτε
πόσα PPFD ήταν το sunlight. Απλά πήρε δείγμα, το έστειλε για ανάλυση σε
πραγματικό εργαστήριο(!?)έβγαλε το άνθος να λιαστεί και μετά από ένα μήνα
το ξαναέβαλε μέσα,πηρε το δεύτερο δείγμα, το έστειλε για ανάλυση και βουαλά...
70% μειώθηκε λέει Δεν μας δείχνει την έρευνα απλα το ισχυρίζεται.

Με λίγα λόγια το φως επηρεάζει αρνητικά της ουσίες αλλα δεν ξερουμε ακριβώς
γιατί γίνεται αυτό ούτε πως ακριβως γινεται.

[Εικόνα: Q9WYsomm.png]

Μετρήσεις στην διαπνοη, δοξύδιο του άνθρακα και οξυγόνου
σε κομμένα κομμάτια μήλου που αποθηκεύτηκαν σε διάφορες θερμοκρασίες για 190 ώρες.

αριστερός πίνακας η ποσότητα του οξυγόνου μειώθηκε στο ~5% ενώ του
Co2 αυξήθηκε κατά ~13% σε διάστημα 190 ωρών στους 7 βαθμούς Κελσίου.

δεξιός πίνακας μέτρηση της διαπνοής σε θερμοκρασίες
2,5 και 7 βαθμούς Κελσίου σε διάστημα 190 ωρών,όπου η
περισσότερη διαπνοή έγινε στους 7 βαθμους ένω η λιγότερη στους 2.


Θα πρέπει να γίνουνε ανάλογες μετρήσεις σε άνθοι κάνναβης μετάσυγκομιδης
(ίσως και άλλα μέρη του φυτού φύλλα,κορμός,ρίζα)  για της λειτουργίες της
αναπνοής/διαπνοής,στο αν και πως επηρεάζουν της ενζυματικές διεργασίες
(άμυλο σε σάκχαρα κλπ), και πως αυτό επηρεάζει την ‘ζωή στο ράφι’, στην
κατανάλωση και την κατεργασία.

Η περιεκτικότητες των κομμένων μήλων σε ζάκχαρα/αρωματικές ουσίες διαφέρουν
κατά πολύ με τα ανθοί της κάνναβης. Μπορούμε να πάρουμε μια ίδεα στο τι μπορεί
να γίνεται αλλά για το τι πραγματικά γίνεται θα πρέπει να γίνουνε μετρήσεις στην
ίδια την κάνναβη.

[Εικόνα: sREkn5Bm.jpg]

Οι μικροοργανισμοί έχουν την ικανότητα να αναπτύσσονται σε συγκεκριμένους
βαθμούς διαθεσιμότητας νερού (aw). Την aw την μετράνε συνήθως σε τρόφιμα και
προϊόντα κατανάλωσης (φρουτα,τσιχλες,σαλαμια,καπνους κλπ) με ειδικά εξαρτήματα
μέτρησης aw για να διατηρούνται τα προϊόντα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Ο όρος ‘διαθεσιμότητα νερού’ αναφέρεται στο πόσο νερό είναι διαθέσιμο
(από την συνολική περιεκτικότητα του νερού (mc) για τα μικρόβια για να μπορούν
αυτά να αναπτύσσονται/βλαστίζουν. Το λένε και ενεργότητα ή δραστηριότητα νερού
αλλά το διαθεσιμότητα το εκφράζει καλύτερα πιστεύω.

Η κλίμακα ξεκινάει από το μηδέν έως το ένα (0-1)
όπου στο μηδέν δεν υπάρχει διαθέσιμο νερό (γενικά υπάρχει όμως)
στο άνθος ενώ στο ένα είναι φυτό εν ζωή σε ιδανικές συνθήκες.


Στο τέλος ισχυρίζεται ότι το να κάνεις συγκομιδή σε συγκεκριμένους βαθμούς aw
είναι κρίσιμο, αλλά όπως είπα πριν, το φυτό εν ζωή έχει υψηλό aw και πρέπει να
περάσει την διαδικασία της ‘ξήρανσης’ για να φτάσει στους επιθυμητούς βαθμούς
aw. Είναι συγκεκριμένη και δεν μπορώ να την ελέγξω Όπως αναφέρει η ίδια, στης
εκφωνήσεις και στης συνεντεύξεις, μετά από τρεις ημέρες στην διαδικασία της ‘
ξήρανσης’ τα άνθη που μετρήσανε την aw μειώθηκε σε 0.8 -0.65 aw. Η σωστή
δήλωση είναι ότι η aw είναι κρίσιμη  μετά από την συγκομιδή(harvest).



Να φέρεται aw meters αγαπητοί μαγαζάτορες με γεωργικά προϊόντα.
Θα κάνουν θραύση !!!

[Εικόνα: HhU7tIym.jpg]

Αυτός ο πίνακας δείχνει σε ποιους βαθμούς aw (αριστερά)
να ανησυχούμε για καλλιέργεια διάφορων μικρόβιων (μέση)
και ποια προϊόντα επηρεάζονται (δεξιά).

Η κάνναβη πιστεύω πως κατατάσσεται στα
dried fruits (αποξηραμένα φρούτα).

[Εικόνα: ybAMPI1m.jpg]

Στης 0.8 aw ο βοτρύτης αδυνατεί να συνεχίσει την αναπτυξή του.

1-0.75 aw μπορούν να συνεχήσουν οι  ενζυματικές δραστιριότητες.

Στης 0.6 aw αναφέρεται οτι είναι η προτειμιση του καταναλωτη. 
Δεν αναφερεται στην κατανάλωση, μάλον  ενοουν διατιριση μιας και το aw 
εχει να κάνει με την αναπτυξη/βλαστιση μικροβίων.


[Εικόνα: a4NjjX3m.jpg]

Εδω δείχνει σε πόσους βαθμους aw γίνονται διάφορες δραστηριότητες
σε διάφορα τρόφημα,καταναλώσημα γενικότερα.

Στο ~0.5 έως 0.7 είναι ιδανικό για να εκτελούνται διάφορες οφέλιμες
ενζυματικές διεργασίες χωρίς να ανησυχούμε για βοτρύτι και άλλα
μικρόβια.Στο προηγούμενο γραφημα έλεγε από 1 έως 0.75.

Λέει στο 0.5 είναι η προτίμηση του καταναλωτή αναφερόμενη πάλι στην
διατήρηση του προϊόντος φαντάζομαι. Στο προηγούμενο 0.6.

[Εικόνα: i8xO5xzm.png]

Οι πορτοκαλί κουκκίδες είναι οι μέρες που γίνανε μετρήσεις στην aw,
~1η μέρα 0.85, ~3η μέρα 0.65, ~6η μέρα 0.58, 10η μέρα 0.55 και ~24η μέρα 0.52.
Δεν μετρήσανε ταυτόχρονα και την σχετική υγρασία και την περιεκτικότητα του
νερού να τα σχετίσουνε. Θες να μου πεις οτι αν η aw είναι 0.3 και η υγρασία
70-80% να μην ανησυχώ για φθορά?

Να σημειώσουμε εδώ οτι η aw μειώνετε σταδιακά στο 25ήμερο.
Δεν αυξάνεται όπως θα ισχυριστεί στα παρακάτω γραφήματα.

  Η κόκκινη γραμμή είναι το σειμίο όπου ο βοτριτης δεν μπορεί βλαστίσει ή
να αναπτύσεται γενικότερα. 0.65  είναι το προτεινόμενο.

Η μείωση στην περιεκτικότητα νερού στο άνθος καθορίζεται από την διαφορά
στην ατμοσφαιρική πίεση. Έπρεπε να έχει την πηγή εδώ, ναι μεν ισχύει αυτό και
το γνωρίζαμε, αλλά πρέπει να πετάς και την πηγή ή το πείραμα που έκανες και
κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα και πια απορία σου έλυσε. Τρύπα στο νερό είναι
αυτή η πληροφορία από μόνη της αφού δεν σχετίσανε όλες τις ιδιότητες του νερού
μεταξύ τους.

Η συνολική κατάσταση του νερού μέσα και έξω από το άνθος πρέπει να ευνοεί την
αναστολή της μικροβιακής ανάπτυξης σε τέτοιο σημείο που δεν εξατμίζονται
τα τερπένια. Δηλαδή όπως είπαμε 15 φορές μέχρι τώρα, γύρω στο 0.6 aw είναι
εντάξει

Στο πινακάκι δεξιά δείχνει δύο διαφορετικά είδη κάνναβης και δύο διαφορετικές
μεθόδους ξήρανσης. Στο πρώτο είδος είχαμε 1,42% με γρήγορους ρυθμούς
ξήρανσης(<30%) και 1.82% με αργούς ρυθμούς(>50-60%). Κάτι ανάλογο συμβαίνει
και στο δεύτερο είδος, μεγαλύτερη απώλεια τερπενίων σε πιο ξηρό κλίμα

[Εικόνα: gLIUjmym.png]

Το αιθυλένιο είναι αρκετά σημαντικό όσο αφορά τις λειτουργίες του φυτού και 
‘την ζωή στο ράφι’  παρόλα αυτά το περάσαμε στα μπαμ.

Τα αιθυλενομετρα ήταν χαλασμένα οπως δήλωσε στις εκφωνήσεις, δεν υπάρχει κατι
προς συζήτηση.

Οι ποσότητες του αιθυλένιου όπως λέει στην εκφώνηση είναι ‘εκτός πλανήτη
(out of this planet.) Επιστημονικές ορολογίες, έτσι?

Στο τέλος διαφημίζει nate controls , να υποθέσω οτι ήταν δικά τους τα χαλασμένα
αιθυλενόμετρα?

[Εικόνα: lmxnM1am.jpg]

Διαφορετικοί μέθοδοι αποξήρανσης του ταμπάκο
Δεν ανησυχούμε για τερπένια εδω, φυτική υλη μόνο, άμυλο ζαχκαρα,
χλωροφύλλη, καρωτένια , κ.α.

Μόνο της λειτουργίες της διαπνοής, της αναπνοής και τα σχετικά τους
θα μπορούσανε να σχετίσουνε με το Ταμπάκο και το πως επηρεάζεται
η ποιότητα του καπνίσματος (η αίσθηση που έχει το ντουμάνι όχι μόνο
η γεύση/οσμή) από αυτά.

Όσο αφορά την γεύση και την οσμή διαφέρουν και στην φυτική ύλη των δυο φυτών
και στο ότι η κάνναβη περιέχει μυρωδικές ουσίες(τερπένια) που επηρεάζουν
περισσότερο από την φυτική ύλη.

Για αποξηραμένα σύκα πως δεν ψάξανε?

[Εικόνα: pwIfRitm.png]

Χημεία γύρω από την διαδικασία ‘cure’ του
Tabacco(καπνόφυλλα).

Υδρολυτικά ένζυμα που μετατρέπουν το άμυλο σε ζάχαρα

H μείωση των καρωτενίων επηρεάζει αρνητικά την γεύση
  Δεν ξέρω από που ήρθε αυτή η πλιροφορία,στην παρακάτω έρευνα δεν είδα να λέει κάτι,
όπως και να έχει, πόσα καρωτένια έχει το ταμπάκο και πόσα η κάνναβη, είναι μια
πληροφορία που απλά μας δίνει μια ιδέα στο τι θα πρέπει να μετρήσουμε στην κάνναβη.

Η επιτυχία της διαδικασίας ‘cure’ του καπνού εξαρτάται
από την ωριμότητα των φύλλων,την θερμοκρασία, την υγρασία και
το ποσοστό/ιδιότητες του νερού.

Εδώ είναι η μελέτη που δηλώνει οτι το άμυλο μετατρέπεται σε ζακχαρα με
την α-αμυλάσι να παίζει σημαντικό ρόλο.

Starch degradation by alpha-amylase in tobacco leaves
during the curing process.

Starch content decreased from 57% to 22%, during 72 h of curing at 42°C and 60% RH

Our results suggest that α-amylase plays an important role in starch degradation in
tobacco leaves during the curing process.

https://www.tandfonline.com/doi/full/10....013.842884

Πήραμε την ιδέα λοιπον απο εδώ, γιατί δεν προχωρήσαμε σε μελέτες πάνω
στην κάνναβη? Αυτα θα μπορουσε να τα βρει ο καθένας με λίγο ψάξιμο στο ιντερνετ.

[Εικόνα: mv6fHHNm.jpg]


Η διαδικασία ‘cure’ είναι αναγκαία για καλύτερη γεύση και εμπειρία καπνίσματος.

Στόχος να μειώσουμε την περιεκτικότητα της χλωροφύλλης.

Ισορροπία στην εμφάνιση του καπνού μεταξύ κίτρινου και καφέ.(color curing)

Τέλος, τα φύλλα σκοτώνονται με σκοπό να σταματήσουν οι χημικές αντιδράσεις
και η αλλαγές στην εμφάνιση του(χρώμα).

Πάνω δεξιά στο γράφημα δείχνει οτι σε διάρκεια μόλις 60 ωρών, η χλωροφύλλη μειώθηκε
περίπου στο 0 στους 30 βαθμούς Κελσίου όπως και στους 35 και 40 βαθμούς αλλά
με γρηγορότερους ρυθμούς.


[Εικόνα: vWZPggpm.png]

Το κρασί δημιουργήτε από την ζύμωση των ζακχάρων
του σταφυλιού σε αιθανόλη.

Το άρωμα οφείλεται απο χημικές αντιδράσεις κατα την διάρκια της
παραγωγής και της αποθήκευσης.
(χμμ... τι έχουμε εδώ? Σαν να μου θυμίζει κάτι αυτό)

Περίπου 9000 ουσίες έχουν καταγραφεί.

Η γεύση μπορεί να επηρεαστεί απο ουσίες σε πολυ μικρές περιεκτικότητες
(μέροι ανά τρις-εκατομύριο).

Πως συγκρίνουμε εδώ την κάνναβη,ρωτάει.

Πως συγκρίνω το ‘cure’ του παστουρμά εδώ ρε γαμώτη μου?

Δεν λέει από ποιες μελέτες,έρευνες έχουμε αυτές τις κρασοπλιροφορίες.

[Εικόνα: FIHEgDmm.png]

Οι μυρωδικές ουσίες δημιουργούνται ή απελευθερώνονται κατα την διάρκεια της
αποθήκευσης και συχνά αυτό εξαρτάτε απο το PH του κρασιού, λέει. Τι σχέση έχει
το Glycoside hydrolisys που συμβαίνει στο κρασί με αυτό που συμβαίνει στην
κάνναβη? Πόσες από της κρασοπλιροφορίες που ανέφερε συμβαίνουν στην κάνναβη μετα
την συγκομιδή και πόσες όταν είναι εν ζωή το φυτο?????????

Ούτε εδώ έχουνε πηγές.

Από την παλαίωση(aging) του κρασιού πιστεύω πως βασίζεται η φήμη οτι τα
τερπένια και τα κανναβινοειδή αυξάνονται περισότερο,να δώσουνε μια ανώτερη
αισθητική στην αποθήκευση, έτσι για το UX του καλιεργιτή/καταναλωτή.

Το έχουνε χοντρύνει τόσο με το UX που έχουμε και ιντεπρετέρς τώρα να μας το
παίζουν γευσιγνωσία και να μας εξηγούν σε βάθος την προσωπικότητα και τον
χαρακτήρα που έχει το εκάστοτε παπάδι λες και θα τα πάρουμε για γαμπρούς όταν
εγώ μπορεί με το ζόρι να ξεχωρίζω αν έχει φούντα μέσα το γάρο.

Δεν αισθανόμαστε όλοι το ίδιο την γεύση,την οσμή και την μαστούρα ούτε μας
αφορούν όλους το ίδιο.

Αν δώσουμε σε κάποιον να δοκιμάσει ταμπάκο για πρώτη του φορά και τον
ρωτήσουμε πως του φάνηκε, μετά από πολύ βήχα η απάντηση θα είναι κατι σαν χώμα,
κούτσουρο,πίσσα,σκατά και ουίσκι. Μπερδεμενή απάντιση. Αν όμως καπνίζει για 10
χρόνια τότε με άνεση θα σου ξεχωρίσει πόσες νοτες κουτσουρο και πόσες πινελιές
πίσσα εκφράζει ο καπνός και ποιες προτιμάει ο ίδιός. Ω ναι! αν ρουφας σκατά 10
χρόνια συνηθίζεις και έχεις και προτιμήσεις.

Πόσο κατάλληλος είναι ο 10 χρόνια έμπειρος να σου πει τι ξεχωρίζει και τι όχι?
Μήπως πρεπει να έχω ανάλογη εμπιρία,αντίλιψη και γούστα με τον τύπο για να μπορω
να συνεννοηθώ μαζι του? Να του πω σε φάση ναι φίλε συμφωνω ή όχι φιλε δεν
συμφωνώ, σου ξεφύγανε κατι νότες τυρφης,δεν της αντιλήφθηκες, μάλον έχει
βουλώσει η μύτη σου, και μετά να συνεχίσει ο καθένας τον δρόμο του, με τα γούστα
του και τις προτιμήσεις του. Το ίδιο ισχύει για κρασιά και κάνναβη.   

O ιντεπρετερ όπως και η διαδικασία ‘cure’ κατά την γνώμη μου ψυχαγωγούν. Σου
δίνουν την εντύπωση οτι η όλη κατάσταση εχει παραπάνω αξία, γιατι το αξίζεις <3

Από που προήρθε η λεξι cure ? Τι θέλει να εκφράσει? Έχουμε τόσες  λεξείς θεραπεία,
φροντιδα, παλαιωση, μαρινάρισμα,σενιάρισμα,κουτούπομα,σουλούπομα,φιξάρισμα,
αφίγρανση(όταν αφερουμε νερό), ύγρανση(οταν προσθέτουμε νερο).Γιατί να έχουμε δέκα
λέξεις για μια ένια,γιατί να υπάρχουνε συνονιμα.Γιατι να υπάρχουν λεξεις ‘πασπαρτου’
για πολές ενιες? Το cure φεναιται να είναι πραγμτικο πασπαρτου. Έχει μια συμασία του
φρόντιζω γενικά αλλά όχι συγκεκριμένα, κάνω κάτι καλά/καλύτερο,οφέλιμες μετατροπές
και τέτοια.

 Στο cure του καπνού έχω την εντύπωση πως είναι οι πρώτες εμφανίσεις της λέξεις με τις
έννοιες που ανέφερα πριν ή από το ‘cure’ του κρέατος αλλά έγινε πιο γνωστή σαν λέξι από
το ‘cure’ του ταμπάκο. Υπάρχει απο την ρωμαίικη αυτοκρατορία, αλλά είχε την έννοια του
φροντίζω, ο καπνός έχει δεν εχει 300-400 που ήρθε από την ήπειρο της αμερικής, πριν
απο τότε δεν κάνανε cure κάπου αλλού, ή τουλάχιστον δεν λέγανε ‘cure’ της διαδικασίες
αφιγρανσης του καπνού.

 Μπορεί όμως πιο παλιά να χρησιμοποιήθηκε και για τεχνικές αναβαθμίσεις
της ποιότητας του κρέατος,δεν το έψαξα πολύ. Όπως και να έχει, πόσο εύστοχο είναι το
cure? Μήπως δεν έχει λόγο υπάρξεις αυτή η λέξη?

 Μετά την συγκομιδή το φροντίζουμε δεν λέω, αλλά υπάρχει λέξη γιαυτο και είναι care,
ισως εχει την ιδια ριζα με το cure. Δεν αναφέρεται σε κατι συγκεκριμένο όμως.
Φροντίζω τον σκύλο μου π.χ. όταν τον πλένω.Φροντίζω τα άνθοι όταν τα καλλωπίζω.

 Το care είναι πιο αγγλόφωνο το cure πιο γαλλόφωνο,γαλλοι σουπερ σεφ, σενιάρισα
κρέατος, μαρινάρισμα, κρασια παλαίωση και τρέλες,φροντιδες φινετσάτες.Ιδια ρίζα πρέπει
να έχουν αυτές οι λέξεις απλά με την πάροδο του χρόνου ο καθένας τις στοιχίωνε ανάλογα
τις νοοτροπίες του και επικρατήσαν τόσες πολλές έννοιες μαζί δεν ξέρουμε τι μας γίνατε.

 Ουτε ξήρανση δεν με εκφράζει γιατι
δεν θέλω να το ξεράνω θελω να το αφιγράνω. Δεν έχει βαθμούς η ξηρανση (π.χ. 3 βαθμους
ξερό το προιόν ή 30% ξερο το πριόν. Ή είναι ξερό η δεν είναι, οπως δεν υπαρχει και
το ‘πεθαίνω’,υπαρχει το θα πεθάνεις ή πέθανες! Τέλος! στιγμιεο είναι δεν συνεχίζει
να συμβαίνει. Μπορείς να το πεις δηλαδή, αλλά δεν στέκει.
Δεν μπορείς να συνεχίζεις να παιθένεις.Μπορείς όμως να συνεχίζεις να είσαι πεθαμένος!
όπως μπορεί κάτι να συνεχίζει να ειναι ξερό/ξεραμένο άλλα όχι να ξερένεται).

 Γιατί δεν υπάρχει λεξι καταναλωσιμότητα??? στο ιντερνετ οπου έχει αυτην την λέξι
ενοουν  την κατανάλωση. Καταναλωσιμότητα είναι το αν και πόσο καταναλώσιμο είναι ένα
προοιόν.Δεν είναι ετοιμο μετα την συγκομιδή, κανω καποιες μόντες και το κάνω
καταναλώσιμο. Πως μπορω να εκφρασω σε έναν συνανθροπο μου οτι κάνω κατι να είναι
καταναλωσιμο? Το καταναλωσιμοποιω,έτσι δεν είναι ?
Δηλαδη κάνω καταναλωσιμοποιηση της κάννβης για να έχει μια άλφα καταναλωσιμότητα να
μποροώ να την καταναλώσω σαν καταναλωτής που είμαι,ετσι?

 Αν δεν ειναι σταδιο καταναλωσιμοποιησης όλη αυτη η κατασταση προετοιμασιας της
κάνναβης πριν την αποθύκευση ή κατανάλωση τότε είναι στάδιο αφιγρανσεις με σκοπό την
αποθύκευση/διατήριση! Από κει και πέρα κι’αλλες ερευνες πρεπει να γίνουν για της
ιδανικές συνθήκες προς κατεργασίες και κατανάλωση(διάφορους τρόπoυς).

[Εικόνα: Fk5JgHEm.jpg]

Τι είναι η κάνναβη για έναν χημικό...της Outco
απάντηση: Αφηρημένη τέχνη !

Πολύχρωμα ταμπελάκια από κάποιες ομάδες  ουσιών και μπουρδουκλωμένα χημικά στοιχεία το
ένα πάνω από το άλλο. Τόσα πολλά συστατικά που πρέπει να παρατηρούμε,λέει.

Τι προβληματισμό θέλει να εκφράσει εδώ ο πίνακας...
Δεν σας προκαλεί μια ανησυχία?
Σαν να δηλώνει λίγο απεγνωσμένος ο καλλιτέχνης...


...κουράγιο ρε φίλε!

[Εικόνα: 9q3H8uWm.jpg]

Μέτα την συγκομιδή της κάνναβης όπως συνιθήζεται,αποθηκέυουμε τα άνθοι
σε διάφορα δοχεία(πλαστικά,γυάλινα κ.α.) με σκοπό την διατήρηση τους.
Συνεπώς, η κάνναβη περνάει κάποιες διαδικασίες όπως η αφύγρανση και η
διαδικασία ‘cure’(συνέχια της αφύγρανσεις) για να αποτρέψουμε την
οποιαδίποτε φθορά ή ποιοτηκή υποβάθμιση πρην και κατά την αποθήκευση.

Οι συνθήκες μέσα και έξω από τα άνθοι όπως η θερμοκρασία,υγρασία,διαθεσημοτητα νερού
κ.α. είναι κρίσιμες. Ακολουθούνται διάφοροι μεθόδοι προσέγκισεις για τον έλενχο και
της μετρήσεις τους.Καθένας έχει δικές του μεθόδους αλλά συνήθως είναι παρόμοιες μεταξύ
τους και μια από αυτές είναι το μπαρπ.

Αφού περάσει την διαδικασία ‘ξήρανσης’ (3-10 μέρες),πρην χάσει όλη την
περιεκτικότητα του νερού, την αποθηκεύουμε σε διάφορα δοχεία για 2-3 μήνες,
αυτό είναι το λεγόμενο ‘cure’.

Μπαρπ(Burp) είναι όταν για 15 λεπτά με 1 ώρα την μέρα ανοίγουμε το καπάκι του
δοχείου, κάθε μέρα για 2 εβδομάδες έως ένα μήνα, για να απελευθερώνεται η υγρασία και
να ανακυκλώνεται ο αέρας μέσα στο δοχείο.


[Εικόνα: Gyw6NTDm.jpg]

Μετρήσεις της μεθόδου ‘Μπάρπ’ (Burp)

Ποικιλίες κάνναβης
Mendo breath & Tangimal

3 διαφορετικές προσέγγισης της μεθόδου μπάρπ

Κοντρόλ(στα δοχεία χώρις μπάρπ)

Outco burp

Για τρεις μέρες ανοιγουν το καπάκι
15 με 20 λεπτά και γυρνάμε τα άνθοι
τούμπα (τι τρέλα θέλει να πουλίσει εδώ τωρα,ένα ένα σαν τα μπιφτέκια στο
τηγάνι ή όλο το κουτι ανάποδα?).

Βιομηχανικό μπαρπ

Ανοίγουν το καπάκι για μια ώρα κάθε μέρα για δύο εβδομάδες.
Η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι περισσότερες βιομηχανίες
καλλιέργειας κάνναβης.

Δεδομένα που συλέκτηκαν.Διοξίδιο του άνθρακα,
της υγρασίας,θερμοκρασίας,διαθεσημότητας του νερόυ(aw).

[Εικόνα: vir9zxhm.jpg]

Διοξίδιο του άνθρακα

Γενικά η περιεκτικότητα του Co2 αυξάνεται
κατά την διάρκεια του ‘cure’ στο σύνολο

Ο λόγος που είναι καμπυλωτές οι γραμμές
είναι επιδη όπως λεει στης εκφωνήσεις, αυξάνεται και μειώνετε μέσα στην ιδια
μέρα όταν οι υπάλληλοι εκπνέουν Co2 μέσα στον χώρο ενώ τα δοχεία δεν είναι
αεροστεγώς κλειστά.

Το Co2 του περιβάλλοντος είναι μια ευθεία γραμμή παρόλα αυτα, μάλλον το
μετρήσανε όταν έλειπε ο κόσμος και το κρατήσανε σαν δεδομένο.



[Εικόνα: QwT8KtZm.jpg]

Παρατηρήσεις Co2

Από την στιγμή που κλείνονται τα δοχεία αυξάνετε η ποσότητα Co2 όταν κάνουν
μπαρπ το Cο2 μειώνεται και οταν κλείνει αυξάνεται παραπάνω από το αρχική
ποσότητα.

Πως γίνεται να μειώνεται το Co2 πρην γίνει το μπαρπ?
Σχόλασαν οι υπάλληλοι νωρίτερα!

Δεν αναφέρεται πουθενά η ποσότητα Co2 στον χώρο με ακρίβια,με/χωρίς υπάλληλους
μέσα, και πόσο επηρεάζει την ποσότητα Co2 μέσα στα μη αεροστεγώς δοχεία με
ακρίβεια.

Μέτρησης σε δοχεία διαφορετικού υλικού και ιδιοτήτων πουθενά.

Μετρήσεις/παρατηρήσεις στην Διαπνοή/αναπνοή πουθενά. Πως επηρεάζονται αυτά από
το Co2 ήταν η κύρια απορία και όχι αν τα πλαστικά δοχεία τύπου μερέντας είναι
ιδανικά.

[Εικόνα: SSB9xaam.jpg]

Μετρήσεις σχετικής υγρασίας

Συμπεράσματα : Δεν απελευθερώνεται υγρασία, επηρεάζεται ελάχιστα(δεν είναι
σημαντικό) η υγρασία μέσα στα δοχεία σχετιζόμενη με την υγρασία του χώρου μονό
όταν ανοίγουν τα καπάκια. Μόλις κλείσει το καπάκι η υγρασία επανέρχεται στο
αρχικό στάδιο.

Αν δεν απελευθερώνεται υγρασία χρειάζεται μπάρπ ?
Ο λόγος που υποτίθεται γίνεται μπαρπ είναι αυτός...

τι έχουμε εδώ?

ΜΥΘΟΣ Ανοίγουμε τα καπάκια μας για ένα διάστημα (10 λεπτά έως 1 ώρα)
την μέρα κάθε μέρα για μια χρονική περίοδο (2 εβδομάδες έως 1 μήνα)
για να απελευθερώνεται η υγρασία(Μπαρπ).

Το πως σχετίζεται η aw με το νερό μέσα στο άνθος και την υγρασία δεν λέει.
Moisture content είναι η περιεκτικότητα νέρου και αναφέρεται για υγρό νερό
ενώ η υγρασία(Humidity) αναφέρεται στην αέρια μορφή του νερου.

Δεν μετρήσανε όλους τους παράγοντες της συνολικής κατάστασης του νερού
Χρησιμοποιήσανε υγρασιομετρα μέσα και έξω απο τα δοχεία μετρώντας την
Υγρασία χώρις να μετρίσουνε την διαθεσιμότητα του νερού(aw) και την
περιεκτικότητα του νερου(moisture content) και να τα σχετισουνε μεταξύ τους.

Εχουνε γίνει μετρήσεις ξεχωριστά για aw για άλλα συμπερασματα αλλά
μεταξύ τους δεν τα έχουνε σχετισει,απλά ειπώθηκαν όσα ακριβώς χρειάζονται
για να καταρρίψουνε τον μύθο και να σου αποδείξουν ότι είσαι λάθος.


[Εικόνα: bFGMSA9m.jpg]

Η θερμοκρασία του δωματίου επηρεάζει
την θερμοκρασία μέσα στα δοχεία.
Όπως φαίνεται στο γράφημα είναι
σχεδόν ίδιες με μπαρπ και χωρίς.

Άλλη μια μέτρηση που άφορα μόνο της συνθήκες
μέσα και έξω στα μη αεροστεγώς πλαστικά δοχεία,δηλαδή
τα δοχεία που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι στην βιομηχανία.


Για τα κομμένα μήλα το ψάξανε αλλά για το πως/πόσο επηρεάζει η θερμοκρασία τα
τερπένεα,κανναβηνοιδοι,χλωροφυλλη, ενζιματικές διεργασίες,καροτενια,
υγρασια,aw,mc,αναπνοή,διαπνοή κλπ στην κάνναβη, δεν...

[Εικόνα: TaArWCwm.jpg]

[Εικόνα: t78Nb0Lm.jpg]

Τρεις διαφορετικοί μεθόδοι μπαρπ
όπου μετρήθηκαν τρία δείγματα στην αρχή του ‘cure’ και στο τέλος.

Συμπεράσματα: στην πρώτη μέθοδο μπαρπ
(Βιομηχανικό) μας δείχνει το γράφημα οτι τα δείγματα κυμαίνονταν από ~0.515 έως
~0.533 στην αρχή(start) της διαδικασίας ‘cure’ ενώ στο τέλος(end) η διαφορά στα
δείγματα μειώθηκε στα ~0,525 έως ~0,533, κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα υπόλοιπα
δείγματα...και θέτει ένα ερώτημα στο τέλος ‘αν αυτό το αποκαλούμε
ομοιογενοποίηση (homogenization)’.

Έχω και γω ένα ερώτημα, η ομοιογενοποίηση
έχει στάδια η είναι ένα τελικό αποτέλεσμα? Αν έχει στάδια τότε θα μπορούσαμε να πούμε
αντί για ‘cure’ homogenization.Πόσο σημαντική είναι όμως αυτή η ομοιογενοποίηση για να
αποκαλούμε έτσι την διαδικασία cure’?Πιο σημαντικοί λόγοι είναι η αφύγρανση, να μειωθεί
η χλωροφυλη,να μετατραπει το άμυλο σε ζακχαρα κλπ.


Παρόλο που στα προηγούμενα γραφήματα μειώνετε η aw και στο τέλος ισχυρίζεται οτι
αυξάνεται, στις εκφωνήσεις και στο αρθρο ισχυρίζεται οτι μένουν στάσιμα.
Όταν αποθηκεύονται, είναι σε στάσιμη κατάσταση λέει (μόνο οσο αφορά της ιδιότητες του
εννοεί αλλά και αυτές δν είναι στάσιμες).

Όπως τοποθετήθηκε η ίδια στο άρθρο με την επιστημονική ορολογία ‘zombie state’.
Τα παπάδια είναι ζομποι.Ζωντανοι νεκροί, ζουν και δεν ζουν ταυτόχρονα. Όπως ο
κοκορας όταν του κόβεις το κεφάλι και τρέχει για κανά 5λεπτο, είναι ζομπι.
Πρέπει να ξεχωρίσουμε το ζω από το λειτουργώ μερικοί.

Τα εναπομείναντα εν λειτουργία όργανα μετασυγκομιδής της κάνναβης, ΔΕΝ ΖΟΥΝ.

Ο μέσος όρος της διαθεσιμότητας του νερου αυξήθηκε δεξιά αρκετά. Το ίδιο και
στα υπόλοιπα δείγματα σε διαφορετικά επίπεδα αλλά αυτο πιστευω θα έδειχνε
καλύτερη εικόνα για το τι ρόλο βαράει αν είχανε μετρίσει μάζι την υγρασία μέσα
και έξω από τα δοχεία και την περιεκτικοτητα του νερου στο άνθος να δουνε πως
σχετίζονται. Στην τριτη μέθοδο δεξιά, η ομοιογενοποίηση δεν φαίνεται να ειναι
και τόσο σημαντική.

Δεν αναφέρεται τίποτα για το αν αυτές οι διαφορές είναι σημαντικές
και πόσο μπορεί να επηρεάζουν την ‘ζωή στο ράφι’.

Ενώ ισχυρίστηκε οτι το επιθυμητό επίπεδο aw ειναι 0.65-0.60
και οτι φτάνει περίπου στο <0.8  μετά από μόλις τρεις
μέρες ξήρανση και μετά κάνουν διαδικασία ‘cure’,στο γράφημα
δείχνει τα δείγματα κάτω απο 0.58 και στην αρχη και στο τέλος.

Οι μετρήσεις στα περισσότερα γραφηματα εχουνε γίνει την 3η-4η μέρα
και όχι απο την αρχή. Δεν υπαρχει ένα γράφημα η πίνακας που να λέει σταδιακά όλες
της μετρήσεις από την ‘ξήρανση’ μέχρι και το τέλος της διαδικασίας ‘cure’.

[Εικόνα: mdEohujm.jpg]

Συμπεριφορά καναβινοειδων κατά την διαδικασία ‘cure’.

Ρωτάει αν συμβαίνει τίποτα στο thc και στο cbd ?
Δεν μπορώ να καταλάβω πιο είναι πιο, μια μαύρη γραμμή και μια
πορτοκαλί, πόσο κόπο να ήθελε να βάλεις  κάπου μέσα στο γράφημα πιο είναι πιο?

Επειδή όμως δεν γίνεται να υπάρχουν ίδιες ποσότητες cbd και thc,
μάλον οι γραμές αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικά είδη κάναβης
και αναφέρονται στην συνολική περιεκτικότητα cbd και thc τουγκεδερ. 

Δεν είναι συγκεκριμένα τα αποτελέσματα, μια ανεβαίνει μια κατεβενει.Μάλον τα
δείγματα παρθήκανε από διαφορετικά άνθη και τα άνθη δεν πρέπει  έχουν της
ίδιες περιεκτικότητες και ας είναι από το ίδιο φυτό.

Το 19% εως 24% της πορτοκαλί γραμμής δεν το λες ασήμαντη διαφορά αλλά δεν το λες
και άξια, δεν ξερουμε αν είναι το thc,το cbd ή και τα δυο μαζί και από που
προήλθαν τα δείγματα.

Δεν ξέρουμε τίποτα απολύτως για το τι μεθόδους και μηχανήματα
χρησιμοποιήσανε για της μετρήσεις γενικά.

Τι να υποθέσω από αυτό το γραφημα, οτι δεν αυξανονται τα καναβινοιδοι ?
Δεν το λεει ξεκάθαρα, αλλά το εννοεί.


ΜΥΘΟΣ(?) Τα καναβινιδοι αυξάνονται κατά την διαδικασία ‘cure’. Συγκεκριμένα ο
μυθος λέει αφού αφιγράνουμε τα άνθοι σε ένα επιθυμητό επιπεδο υγρασίας δοχείου
(όχι aw ή mc) τα  αποθηκεύουμε σε αεροστεγος κλειστα δοχεια για κάμποσο καιρο
για να πετύχουμε την αυξιση τους.

[Εικόνα: h9mV61Dm.jpg]

Ρωτάει πάλι αν συμβαίνει κάτι στο Thc και στο Thca-a.

Μάλλον είναι δυο τα είδοι κάνναβης που μετρήθηκαν με το πρεσέντατζ(%) να παίζει
τον ρόλο της μονάδας μετρήσεις της Ντεκάρμπ, γιατί αν οι γραμες αντιπροσωπεύανε
η μια το thca-a και η άλλη το thc θα σύμαινε οτι αποκαρβοξιλωνονται και τα δυο.

3η μέρα η μέτρηση δείχνει κάτω απο 4% στο πορτοκαλί είδος και την ~32η μέρα
δείχνει λίγο παραπάνω από 5% και ναι, είναι σημαντική αυξιση, αν η μέθοδος είναι
έγκιρη αλλά αυτό το ποσοστό της εκατό δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς υποδίεται.
Γιατί ξεκινάει στα 4% και όχι στο 0% ? Αυτό συμαινει οτι 4% ήταν το THC και πήγε
στα 5%,άρα είναι η ποσοτητα της THC και όχι η αποκαρβοξυλίωση που προέκυψε. 

Έπρεπε να λέει THCA/THC και να αντιπροσωπεύει την αποκαρβοξυλίωση που προκύπτει
συνάμα της συνθίκες της θερμοκρασίας, γιατί αυτή είναι ο κύριος παράγοντας,
και την κατάσταση και των δύο όσο αφορά την ποσοτική τους απόδοση πριν και μετά.

Φορ δε ρέκορντ, Συνήθως την αποκαρβοξυλίωση την μετράνε σε ειδικά μηχανήματα με
διαφορετικούς μεθόδους, να δούνε που αντιδρούνε  οι ουσίες, όπως το thca-a
μετατρέπεται σε thc σε διάφορους ρυθμόυς ανάλογα της θερμοκρασίες. GC  και LC
είναι κάποιες από της μεθόδους που μετράνε και την αποκαρβοξυλίωση.

https://www.youtube.com/watch?v=VH1aLnF2...ex=31&t=0s


Τα δείγματα διαλύονται μέσα σε αλκοόλες πρην την ανάλυση...
...δεν γίνεται το ίδιο δείγμα να το ανέλυσες και μετά να το ξανάβαλες
για να συνεχίσει την διαδικασία ‘cure’, αυτό σημαίνει οτι τα δείγματα σε κάθε
μέτριση ήταν διαφορετικά,τα οποία διαφέρουν σε περιεκτικότητα ακόμα και στο
ίδιο άνθος σε διαφορέτικα σειμέια. Αυτο το υσχιρίζομαι γιατι παρατηρώ (σε photos)
διαφορες στο μέγεθος και στο χρώμα των κρυστάλων(trichoms) ξεχωριστα όπως και
συνολικά από άνθος σε άνθος,κυρίος σε άνθοι που βρισκόνουτσαν ψιλα στο φυτό με
άνθοι χαμηλά που δεν παίρνουν το ίδιο φως κ.α. κατα την καλλιέργεια.

Άρα αυτη η αύξηση μπορεί να μην είναι τόσο ακριβεις,ίσως να μην συμβαινει
σημαντική αποκαρβοξυλίωση κατα την διάρκεια της διαδικασίας ‘cure’ λόγο της
χαμηλής θερμοκρασίας.

Ο φίλος εδώ λέει προς το τέλος ότι για να έχουν πιο ακριβείς αποτελέσματα
‘καλιμπράρουν’ με παραγογοποιτες(derivaties) THC και THCA-A. Δηλαδή πριν μετρήσουνε
της ουσίες,ριχνουνε έτοιμες μέσα. Για το THCA-A λέει πως χρειάζεται να το φερνουν
μέσα σε ψυγείο για να μην αποκαρβοξιλιώνεται.

https://www.youtube.com/watch?v=qqcsa8Pz...ex=28&t=0s

Αυτός όμως είναι εργαστίριο και θελει όσο το δυνατον περισοτερη ακρίβια αν όχι απόλιτη,
οπότε ακομα και το 0,00000001 τον ενδιαφέρει. Εγω απο την άλλη δεν είμαι THCμετρο,
αν δηλαδή συμβει αποκαρβοξυλίωση 10% απο τα 70% που θα συνέβαινε δεν νομίζω οτι θα το
νιώσω.Στης περισσότερες έρευνες που βλέπω στους 40 βαθμους κελσίου ξενινάει δυνατά οπότε
σε θερμοκρασίες λοιπόν 18-21 δν υπάρχει λόγος ανυσιχίας για σημαντική αποκαρβοξυλίωση.

[Εικόνα: w7HApiQm.png]

Ρωτάνε εάν συμβαίνει τίποτα στα τερπένια και
απαντάνε στα καπάκια μόνοι τους με ύφος ‘ Άσε μας ρε φίλε’

Δηλαδής... με βάση της δοκιμές που κάνανε καταλήξανε στο ότι ΔΕΝ υπάρχει καμία
σημαντική αλλαγή στα τερπένια στο σύνολο κατά την περίοδο διαδικασίας ‘cure’.

Τι έχουμε εδώ ?

ΜΥΘΟΣ Τα τερπένια αυξάνονται κατά την περίοδο της διαδικασίας ‘cure’

Ωωωωω! τι πακέτο ήταν αυτό μαγκα μου? τελικά αντί για ‘curing’ απλά συνεχίζει
το αφύγρασing ?  Είσαι ένα τίποτα... 

Οι γραμμές αντιπροσωπεύουν δυο διαφορετικά είδη κάνναβης.

Δεν έχουμε μετρήσεις θερμοκρασίας, υγρασίας κ.α. να σχετίσουμε,
το ‘Please!’ τα λέει όλα όμως, δεν χωράει κάτι άλλο εδώ!

Mic drop ...

[Εικόνα: 0k6Q4tfm.jpg]

Μήπως συμβαίνει ξεχωριστά στα τερπένια κάποια αλλαγή ρωτάει πάλι.

έχουμε μια μικρή μπλόφα εδώ...

Αριστερά(κάθετα) έχουμε 6 βαθμούς τερπενίων που αντιπροσωπεύουν
το ποσοστό της εκατό(%) του βάρους τους. Δεν έχει το σύμβολο % όπως
στα προηγούμενα αλλά δεν νομίζω να είναι μιλιμιλιμιλιγράμς.Δεξιά(κάθετα)
έχουμε 12 βαθμούς της ίδιας μονάδας παρόλα αυτά το ύψος τους είναι ίδιο. 

ΠΟΣΙΜΠΟΛ !!!

Η πρώτη μέτρηση στην μυρσίνη με την πορτοκαλή γραμμή
έδειξε κάτι παραπάνω από 4% την τρίτη μέρα της διαδικασίας.
Ενώ η γραμή κατευθύνεται προς τα κάτω που δηλώνει μείωση,
οτικοεπικοινονιακά μιλώντας πάντα μιας και έχουμε να κάνουμε με γράφημα(εικόνα),
στο τέλος η μέτρηση της μυρσήνης δείχνει να κυμαίνεται στα κάτι παραπάνω από 6%.
Η γραμμή θα έπρεπε να πηγαίνει προς τα πάνω.

Η Χουμουφίνη  από περίπου 2% αυξάνεται στα περίπου 10%.
Η γραμή θα επρεπε να έχει διπλάσια διφορα στο ύψος.

Πες οτι παρατήρησες μέχρι εδώ ότι το γράφημα παραπλανιει
και κατάλαβες που κυμαίνονται οι πρώτες και οι τελευταίες μετρήσεις...
Οι υπόλοιπες μετρήσεις που είναι περίπου την 4η μέρα και την 10η, πια από της
δυο κλίμακες αφορούν? δεξιά η αριστερά ?

Γιατί να μην δημοσιεύσουνε την πραγματική ανάλυση, το χαρτί που εκτύπωσε
το εργαστήρι(Autocure terpenes?) που τα ανέλυσε και της μεθόδους,
με αριθμούς και πιο ακριβείς πληροφορίες? Που κωλώσατε παιδιά?

Αφού αυξάνονται κάποια τερπένια πως δηλώσανε πριν ότι δεν αυξάνονται στο σύνολο?
Γιατί να μας νοιάζει τόσο το σύνολο όταν έχουμε >200 τερπένια που αυξομειώνονται
και δεν είναι όλα το ίδιο σιμαντικΆ?

[Εικόνα: cCnjJE3m.png]

Aλλαγές στα τερπένια κατά την διάρκεια της διαδικασίας ‘cure’.

Η αλλαγή της τερπινολίνις αυξήθηκε στα >200% στης δυο δεξιά μεθόδους(μπαρπ και
χωρίς, αλλα δεν ξέρω πιο μπαρπ,τι είναι MAP και τι VAC) παρ’ όλα αυτά το συνολικό
αποτέλεσμα δεν επηρεάστηκε το ίδιο. Από τι δείχνει το γράφημα είχαμε αλλαγές
περίπου 60-70% συνολικά, αρκετά σημαντικό ποσό,τι φάση?

Δεν μας δηλώνει αν αυτή η αλλαγή είναι μείωση ή αύξηση των τερπενίων.
Τελικά αυξάνονται ή εξατμίζονται ή δεν παθαίνουν τίποτα?
Απάντηση
#2
[Εικόνα: gHRP4Rum.jpg]

Flush (Έκπλυση)

  Καμία σημαντική διαφορά όσο αφορά την περιεκτικότητα των ιχνοστοιχείων
στο φυτό. Φήμη που δημιουργήθηκε ή έγινε γνωστή από τον Χορχέ Σερβάντες και
αποκαλύφθηκε οτι δεν ισχύει από την μελέτη κάτω δεξιά στο γράφημα.

Irrigation Management Strategies for Medical Cannabis
in Controlled Environments


ΑΛΛΆ ...αυτό λέει, δεν σημαίνει οτι σταματάνε οι ενζυματικές διεργασίες! Ποιος
είπε ότι σταματάνε? Αν και πως επηρεάζονται από την έκπλυση δεν ήταν η απορία?

[Εικόνα: Jt7XZ7gm.jpg]

Μελοντικές έρευνες.
  (αυτό ηταν έρευνα..).

Φασματοφωτομετρία Μαζων
Είναι μια αναλυτική τεχνικη που με λίγα λόγια τους επιτρέπει να ξεχωρίζουνε
τα μόρια ενός δείγματος για να αναλύουν την ποσότητα τους και κάποιες
ιδιότητες ξεχωριστά. Δύο από της μεθόδους της φασματομετρίας μαζών είναι το
GC και το LC που ανέφερα πριν και διαφέρουν στο κοστος,ακρείβια και τον χρόνο
αποδόσεις τους.

  Ζάκχαρα
  Χλωροφύλλη
 

Καρωτένια
PH συμπεριφορά
Συμβαίνει ζύμωση(fermentation)ρωτάει
Lactic acid (Γαλακτικό οξύ)αναφέρει
 
Δεν έχουμε πηγές.Που προκύψανε αυτές οι ανησυχίες?

Τι συμβαίνει με της συσκευασίες χειρισμού της υγρασίας ?

Εδώ στο λινκ λέει κάποιες πληροφορίες για τα humidity packs και άλλα σχετικά! 

https://www.reezgroup.com/water-activity...-products/


Πρόσθετες τεχνικές ωρίμασης όπως ξύλο βελανιδιάς(βαρέλι από ξύλο βελανιδιάς). (lol!)



[Εικόνα: y8ckbOOm.jpg]

Μερικά συμπεράσματα...

Οι πλαστική κουβάδες δεν είναι αεροστεγώς κλειστοί.

Αυτή η παρατήρηση προέκυψε από το πείραμα με της διάφορες μεθόδους μπαρπ όπου
η ποσότητες Co2 (εντός δοχείου) επηρεαζόντουσαν από της συνθήκες του δωματίου
(εκτός δοχείων) επειδή ανέπνεάν οι γαμωυπάλοιλοι.

Την θεωρώ απαράδεκτη την δημοσίευση με τέτοιο λάθος που προέκυψε κατά της
μετρησης.Προχιρότητα. Τρία δοχεία από το ένα είδος και τρία δοχεία από το άλλο
είδος για κάθε μέθοδο(με μπαρπ και χωρίς), δεν είναι και τόσα πολλά ούτε θα ήθελε
μεγάλο κόστος για να ξανακάνεις την δοκιμή σου σε ένα δωμάτιο, χωρίς υπάλληλους,
με ακρίβεια.

Δεν έγινε καμιά μέτρηση/δοκιμή για δοχεία διαφορετικού υλικού πέρα των
μη αεριοστεγών πλαστικών δοχείων τύπου μερεντας 10 λίτρα.

Η υγρασία στα πλαστικά δοχεία κυμαίνεται σχεδόν στα ίδια επίπεδα καθόλα
την διάρκεια της δοκιμής χωρίς να επηρεάζεται από την υγρασία του χώρου,που
σημαίνει ‘τσάμπα το μπαρπ’.

Ισχυρίζεται οτι η διαθεσιμότητα του νερού aw αυξάνεται με τον χρόνο,
δεν έμαθα ποτέ τι την επηρέασε και αν ήταν σημαντική η αύξηση Στα πρώτα
γραφήματα όμως δείχνει μόνο να μειώνεται σταδιακά στο 25ήμερο.

Η θερμοκρασίες στα δοχεία ήταν σχεδόν ίδιες με του δωματίου που βρησκόντουσαν.

παρατηρήσεις με το σταγονόμετρο ...

Πως γίνεται να έχουν νομημοπιοισει την κάνναβη σε κάποιες χωρες και να την καλιεργουν/εμπορευόνται όταν δεν ξέρουν ακόμα
ημερομινία λείξεις του προιόντος ?
Απάντηση
#3
Νομίζω πως ούτε η Boveda ούτε η Integra ισχυρίστικαν ποτέ οτι τα προιόντα τους αφαιρουνε υγρασια. Συγκεκριμένα γραφουν πάνω  έναν βαθμο υγρασιας π.χ. 55% ή 62%, που συμαινει ότι ΑΝ η υγρασια στον χωρο είναι λιγότερη από τον βαθμο που γραφει πανω το προιόν τότε θα την αυξισει στα επιπεδα του βαθμου και  αν φτασει στα επιπεδα του βαθμου το πακετάκι σταματαει να εξατμιζει. Αν ο χωρος ειναι γυρω στο 40% και βαλεις ενα πακετακι Boveda 55% τοτε σιγα σιγα θα ανεβει στα 55% και στον χωρο. Με κάτι μετρισεις που έχω κανει με υγρασιομετρα ακριβιας +-4% εως 10%  είδα οτι δεν πολυ ισχυουν η βαθμοι που γραφουν πανω αλλά δεν ειναι και εγκιρες με αυτην την ακρίβια που ειχαν τα υγρασιομετρα.

Φανταστειτε λίγο τωρα αυτο που λετε, αν μεσα σε ενα πακετακι boveda ή integra είχαμε 2 ουσιες όπου η μια βγαζει υγρασια και η αλλη προσθετει τότε το πακετακι αυτο θα αρχιζε να αχριστευεται απο το εργοστασιο πριν καν φτασει στο μαγαζι για πουλιμα. Θα ρουφαγε η μια ουσια την υγρασια της αλλης και τελος. Δεν ειναι μιχανισμος με υγρασιομετρο να κανει τετια κολπα. Είναι διαφορες ουσιες ή υλικα που κανουν αντιδρασεις και γιαυτα δυστιχως δεν αναφεροντε με λεπτομεριες οι εταιριες κατι που δεν εκτιμω καθολου και κατα συνέπεια η ασεβεια είναι αμοιβέα !!!

Παλιοτερα εξατμιζανε ανεξελενκτα την υγρασια χωρις σταματημο μεχρι να εξατμιστει ολη απο το πακετακι, τωρα λενε πως εχουνε μια 'νεα τεχνολογια' η οποια σταματαει να εξατμιζει υγρασια στον χωρο οταν φτασει στον βαθμο που γραφει πάνω,με αποτελεσμα να λειτουργει περισοτερο καιρο το προιον. Δεν έχω δει κατι να το αποδικνιει αυτο ουτε εχω παρατηρισει διαφορα η αλειθια ειναι. Η Integra  έχει και ένα καρτελάκι με έναν κυκλο ροζ στα πακετάκια της το οποιο γινεται μπλε όταν το πακετάκι ξεραθει,εντυποσιακο null
Το 2008-2009 αρχισανε οι ''ψειρες'' της κοινοτητας της κάνναβης, που ακολουθουσα/θω πιστα,να τα χρισιμοπουν για κανναβη, μεχρι το 2012 γινοντουσαν πιο γνωστα στους χρηστες γενικά  και απο το ~2014 παιζανε στα μαγαζια(γεωργικων προιοντων) εδω και πιο μετα αρχισανε και οι ίδιες η εταιρίες να δηλωνουν οτι ειναι καταληλα και για herbs(κανναβη), δεν το λεγανε πιο παλια. Αυτο γραφει στην ιστιοσελιδα τους για την δεκαετια 2010-2020.

The 2010s

The next ten years saw explosive growth for the company in all of its chosen categories, but particularly in its partnerships with the top cigar manufacturers and the nation’s premiere cannabis growers. As legalization debuted in California and Colorado, consumers were further educated about terpenes, the quality of bud and evaporation and the caliber they should expect from a protected flower. They demanded a better product and Boveda was the only one that could enable it.

(Welcome to Cannabis industry, χεστικανε στο χρημα)

Για καπνο, πουρα και πουροφυλλα τα πουλαγανε πιο παλια γιαυτο τα χρισιμοποιουσα και γω. Έβαζα σε μια σακουλα με κλιπακι με ενα κιλο ταμπάκο αγρινιοτικο ενα πακετο  boveda και το άφηνα στο μπάνιο που έχει σχεδον πάντα υγρασία, πλεον δεν βαζω καν. Σε κάνναβη πιστευω δεν έχει διαφορα. Αν έχουν 50 - 60 aw** τα άνθοι και  μπουν σε αεροστεγες κλειστο βαζο δεν θα εξατμιστουν παραπανω τερπενεα απο τι με το πακετάκι και δεν χρειαζεται να ανιγοκλεισει κανενα καπακι (απο οτι διαβασα στην προχιρη μελετη της outco).

Για λόγους μαρκετινγ φορανε κουστουμια στης φωτος και εχουνε γεμισει την ιστιοσελιδα με αρθρα για τερπενα και πουτσες.  Δεν εχω δει καμια μελετι περα απο κατι εικονες επεξεργασμενες sto photoshop που δειχνουν (από μικροσκόπιο και καλά) τερπενα να εξατμιζονται ... λολ.
εχω την εντυπωση οτι τα τερπενεα που εξατμιζοντε δεν φενονται στο ματι ουτε με μικροσκοπιο.... δεν ξερω .

**Η υγρασια στον χωρο δεν εχει τοσο σχεση με την Δραστιριότητα του νερου (ΑW με κλιμακα 0-100) στο άνθος της κάνναβης. 

    Xreiazete aw meter και οχι υγρασιομετρο για να μετριθει αυτο.
    Μετα την συγκομιδή 2 πράγματα επιρεαζοντε απο την δραστιριοτητα του νερου,η αναπτυξη της μουχλας/βακτιριων αρχιζει πάνω απο τους 65 βαθμους  και η εξατμιση τωντερπενεών α          ρχιζει να      αυξανετε κάτω απο τους 55 βαθμους!

 δηλαδη γυρω στο 55 βαθμους aw(δραστιριοτιτας νερου) εξατμιζοντε ελαχιστα τερπενεα και η μουχλα δεν έχει δυνατοτητα να αναπτυχθει. Δεν υπαρχει καπια εξελιξη προς το καλυτερο εδω για να πουμε οτι ''ωριμαζει'' κατι οσο αφορα τα τερπενα η τα καναβινοηδοι. Αυτο που συμβενεται ειναι οτι εξατμιζετε η χλοροφυλη και ετσι τα τερπενα μυριζουν πιο έντονα μιας και δεν τα καλυπτη πια η μυρωδια της χλωροφυλις. επισις το αμυλο που εχει η κανναβη μεσα μετατρεπετε σε ζαχαρα με αποτελεσμα να δινει καλιτερη αισθηση στον καπνο κατα την εισπνοη εκπνοη και η γευση γινεται ελαχιστα πιο γλυκια. Δεν ειναι πιστευω η λεξι ωριμαζω ή cure καταληλες για αυτα τα δυο γεγονοτα. Μπορει μεταφορικα να της χρισιομοποιει ο καθένας αλλα δεν στεκουν. Επισις δεν εχουνε γινει αρκετες μελετες πανω στο θεμα, στην επιφανια ειναι ακομα και εχουνε πολες ουσιες να μελετησουνε. Δεν ξερω ποσες μερες κανει η χλωροφυλη να εξατμιστει ουτε τα αμυλα ποσο θελουν να γινουνε ζακχαρα... με της αισθησης μου το παλευω.


τα μετρα δραστιριοτιτας νερου aw ειναι ακριβα και ειναι για εργαστιρια πιστευω, δεν θα προτεινα ποτε σε κανεναν να παρει. 

 Η καλυτερη προσεγκιση για έναν τυπο σαν και μενα ήταν ,ειναι και θα είναι , μετά την 4η-5η μερα αφυγρανσεις των ανθων τριβω λιγο ανθος ακριβως όπως το προετοιμαζω κανονικα για καπνισμα , απο την υφη θα καταλαβω αν ειμαι κοντα η όχι. Καπνιζω κιολας να δω πως καιγεται οταν το αισθανθω ετοιμο για δοκιμη κρινω με βαση τα γουστα και το βαζω σε αεροστεγες βαζο τζάμινο , επιτα συνεχιζω να δοκιμαζω μεχρι να νιωσω την γευση καθαρη και καπως ετσι την βγαζω, ειναι κατι που συνιθιζεται ευκολα....  (δεν σπαω κλαρι να δω ποσο κρακ θα κανει, επιδι το κλαρι εχει αλλη συσταση δεν εχει σχεση με το ανθος ουτε προκειτε να το καπνισω,  δεν με αφορα το κλαρι γενικα.)


 Το να κανω μετρισεις μονος μου δυστιχως ειναι δυσκολο γιατι τα υγρασιομετρα της αγορας δεν εχουν καταληλες ακρίβιες να δωσουν έγκιρες απαντισεις και γενικα δεν εχω εργαστιριο. 
Συγεκριμενα εχω ενα και μονο υγρασιομετρο/θερμομετρο των 13 ευρο για τυπικες μετρισεις και μια χαρα την παλευουμε και εγω και αυτό.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)