04-11-2020, 06:15
Γεια σε όλους! έχω βάλει και γω μπροστά και εχω κάνει 2-3 καλλιέργειες και εσωτερικές και εξωτερικές με σκόρπιες γνώσεις που μάζεψα απο δώ κ απο κει σε ξένα σάιτ με καλά αποτελέσματα και μικροπροβλήματα, αλλά όταν ερχόμαστε στην πράξη οι ερωτήσεις δεν τελειώνουν ποτέ!
Στο θέμα μας.
Σε αυτό το grow λοιπόν εχω 3 γλάστρες με σχετικά απλό χώμα εμπλουτισμένο και έχει και περλίτη.
(αυτόματα και τα 3 φυτά). χρησιμοποιώ λιπάσματα General hydroponics triple series, μερικές φορές βάζω cal mag στο νερό, για το τέλος rippen και λίγο πριν την συγκομιδή florakleen για καθαρισμό.
Έντομα σε αυτό το grow δεν υπάρχουν πάλι καλά όμως τώρα που βρίσκονται στην ανθοφορία τα φυτά έχουμε πρόβλημα με το Ph στο χώμα! Κάτι που είχα σε όλα τα grow σε μικρό βαθμό αλλά τώρα το καταλαβαίνω. σαν να έχει μείνει λοιπόν το φυτό και οι παπάδες δεν αναπτύσσονται
. Εγώ πάντα όταν πότιζα με πεχαρισμένο νερό στο 6.5 - 6.8! και λάθος να δείχνει το πεχάμετρο μετράω και με υγρά τεστ για το ενυδρείο και έχει τα ίδια αποτελέσματα. Χτές μέτρησα πρόχειρα το ph στα απόνερα και έδειξε 4.5!! 
Γιατί λοιπόν πέφτει το ph στο χώμα μετά απο 7 εβδομάδες ?
Τί μπορώ να κάνω ? Τώρα για το επόμενο grow έχω πάρει Biobizz light mix γιατί σε ξένο σαιτ διάβασα οτι το βιολογικό χώμα έχει το ph που χρειαζόμαστε και δεν αλλάζει εύκολα με την πάροδο του χρόνου.
Κάποιος γνώστης παρακαλώ να βοηθήσει να στήσω ένα όσο γίνεται καλύτερο grow
Στο θέμα μας.
Σε αυτό το grow λοιπόν εχω 3 γλάστρες με σχετικά απλό χώμα εμπλουτισμένο και έχει και περλίτη.
(αυτόματα και τα 3 φυτά). χρησιμοποιώ λιπάσματα General hydroponics triple series, μερικές φορές βάζω cal mag στο νερό, για το τέλος rippen και λίγο πριν την συγκομιδή florakleen για καθαρισμό.
Έντομα σε αυτό το grow δεν υπάρχουν πάλι καλά όμως τώρα που βρίσκονται στην ανθοφορία τα φυτά έχουμε πρόβλημα με το Ph στο χώμα! Κάτι που είχα σε όλα τα grow σε μικρό βαθμό αλλά τώρα το καταλαβαίνω. σαν να έχει μείνει λοιπόν το φυτό και οι παπάδες δεν αναπτύσσονται

Γιατί λοιπόν πέφτει το ph στο χώμα μετά απο 7 εβδομάδες ?

Κάποιος γνώστης παρακαλώ να βοηθήσει να στήσω ένα όσο γίνεται καλύτερο grow