37η Μέρα - 10η Άνθη
Μετά από πολύ σκέψη και διάβασμα σε διάφορα site και forum αποφάσισα να το μαδήσω κυριολεκτικά.
Αυτό έγινε χτές λίγο πρίν το πότισμα. (0,5ml Fish Mix - 0,5ml BioHeaven - 05ml ActiVera - 0,5ml CalMag από 1,5 λίτρο εμφιαλωμένο)
Κάτω από τα μεγάλα φύλλα, που είναι πολύ χρήσιμα στο φυτό, κρυβόντουσαν πολλά ανερχόμενα μπουμπούκια αλλά έκοβαν τη κυκλοφορία αέρα που είναι κι αυτή σημαντική.
Μετά τη 3η-4η (21η - 28η μέρα) βδομάδα ανθοφορίας σταματάνε να βγάζουν νέα φύλλα.
Άρα λέω έχω τουλάχιστον 12 μέρες να βγάζει νέα και να μεγαλώσει τα υπάρχοντα.
Και τα πήρα με τη ψιλή, αφού απολύμανα το τριμεράκι, ότι φύλλο ήταν πάνω από 12-13 πόντους και μερικά πιο μικρά που κρύβαν ήλιο από κάτω.
Κάποια τα οποία δεν ενοχλούσαν τα άφησα για καλύτερη φωτοσύνθεση τώρα που καράφλιασαν.
Μιλάμε για πολύ πράμα.
Φοβήθηκα το στρές και τα χρειάστηκα γιατί μέχρι το βράδυ στεναχωρήθηκαν πάααααρα πολύ, μαράζωσαν, κι εγώ μαζί τους. Πάει λέω τα έχασα.
Όμως επιστρέφοντας σήμερα το μεσημέρι απ' τη δουλειά αντίκρυσα ένα ωραίο θέαμα

, χαρούμενες αυτές ανακούφιση εγώ.
Μπήκε ο κλιματισμός στην αφύγρανση διότι ξεπεράστηκαν από χθές οι 65 βαθμοί, τάρα είναι 55. Θερμοκρασία 24-26.
Από δω και πέρα όλα τα ποτίσματα μέχρι την 20η μέρα με άνθη μόνο νερό με μια κουταλιά μελάσα Blackstrap.
Φωτό
-----------------------------------------------------------------
Φίλε @
hommer21 δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος μπούσουλας για πότισμα, εξαρτάται από παραμέτρους.
Πρέπει να μάθεις να ποτίζεις με το βάρος της γλάστρας, εγώ έτσι ποτίζω.
Τη νιώθω λίγο πάνω σε βάρος από τότε τη γέμισα απότιστη με χώμα και ρίχνω 1,5 λίτρο.
Το επόμενο πότισμα που θα ζητήσει η γλάστρα εξαρτάται την ηλικία του φυτού, σε μικρή ηλικία και μια βδομάδα, στη 37η που είμαι τώρα 3 μέρες, αργότερα σίγουρα θα θέλει περισσότερο νερό.
Γλάστρα αεριζόμενη 12λιτρη έχω