Γενικοί κανονισμοί & Όροι χρήσης
#1
Επεξηγήσεις όρων:
[Ο.Κ.Π.] - Οροι και Προϋποθέσεις
[Π.Ο.Σ.] - Παραδείγματα Ομάδας Συντονισμού

Πολιτική Διαφήμισης.
  • Απαγορεύονται ολα τα Links καταστημάτων (η άλλοι έμμεσοι τρόποι που συνιστούν η παραπέμπουν σε διαφήμιση καταστήματος) (σπόρων-λιπασμάτων κλπ) πέραν των συνεργατών του www.sporadiko.gr και φυσικά της κοινότητας η οποία έχει το δικό της κατάστημα.
https://gr420.store
(Όταν επιλέγετε σπόρους απο το κατάστημα μας στηρίζετε απ ευθείας την ομάδα, και σας ευχαριστούμε πολύ!)  Heart

Και μια αναφορά στην www.astirgrows.com, κατασκευαστές Led Panels στην Ελλάδα & Growshop, όλα ξεκίνησαν απο αυτή τη κοινότητα! Smile
  • Ολα τα υπόλοιπα Links που παραπέμπουν σε αγορά προιόντος, καλλιεργητικού εξοπλισμού (λιπάσματα - τέντες) κ.λ.π, επιτρέπονται μόνον απο τους επίσημους κατασκευαστές αυτών. Δηλαδή για παράδειγμα αν θέλω να προτείνω τα λιπάσματα Remo Nutrients ® η ένα Autopot® σύστημα σε κάποιον, θα περάσω το link της επίσημης σελίδας του κατασκευαστή για να δώσω μια πρόταση προιόντος και όχι το κατάστημα αγοράς. Η διαφήμιση άλλων καταστημάτων πέραν των 3 παραπάνω που αναφέρθηκαν δεν είναι επιθυμητή.
Κανόνες συζήτησης και γενικής χρήσης
  • Σιγουρευόμαστε ότι το νήμα που θέλουμε να δημιουργήσουμε βρίσκεται στη σωστή κατηγορία συζήτησης.

  • Μένουμε πάντα στο θέμα της συζήτησης. Άσχετα σχόλια θα είναι υπο τη κρίση του συντονιστή/διαχειριστή για τη διαγραφή τους, και ο χρήστης θα ειδοποιείται. Αν ο χρήστης επιμένει θα του αφαιρείται το δικαίωμα περαιτέρω σχολιασμού. Σεβόμαστε πάντα και τον αναγνώστη, ο οποίος επισκέπτεται τη σελίδα για να διαβάσει και δεν συμμετέχει στη συζήτηση. Αντιλαμβανόμαστε οτι το φόρουμ δεν είναι υπηρεσία chat, η social media και δεν υπάρχει χώρος για πολιτικές-θρησκευτικές-οπαδικές ή άλλες άσχετες με τη καλλιέργεια και τη κάνναβη αντιπαραθέσεις, υπάρχει άπλετος χώρος σε άλλες ιστοσελίδες για τέτοιου είδους περιεχόμενο.

  • Όταν ενας χρήστης γράφει πληροφορίες για ένα θέμα συζήτησης η άρθρο οφείλει να διασταυρώσει τις πηγές του και την εγκυρότητα του υλικού που καταγράφει για την αποφυγή παραπληροφόρησης. Αν διαπιστωθεί ότι το άρθρο δίνει πληροφορίες "fake news" θα αφαιρείται χωρίς προειδοποίηση. Αν ο χρήστης επιμένει, θα του αφαιρείται η δυνατότητα σχολιασμού.

  • Η τοξική συμπεριφορά που βλάπτει μέλος, καταξιωμένα ονόματα τη κοινότητας, η ακόμα και το σύνολο της, δεν είναι αποδεκτή σε καμία περίπτωση. Η παραβίαση αυτού του κανόνα συνιστά άμεσο αποκλεισμό του λογαριασμού.

  • Γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες. Ναι, στα σοβαρά αυτό! Τα greeklish βγάζουν μάτι, δεν φαίνονται όμορφα και δεν κυλάει η συζήτηση καλά

Νήματα η σχόλια αγοραπωλησίας παράνομων ουσιών απαγορεύονται ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ. Η παραβίαση του κανόνα αυτού, συνιστά μόνιμο αποκλεισμό του λογαριασμού και απομάκρυνση του απο τη κοινότητα, η οποία δημιουργήθηκε με αγάπη,αποκλειστικά για την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών πανω στη καλλιέργεια του συγκεκριμένου φυτού.

Οι εγγεγραμένοι λογαριασμοί έχουνε την υποχρέωση να συμφωνήσουνε στους νέους όρους αλλιώς έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν τη διαγραφή του λογαριασμού και των προσωπικών τους δεδομένων (email-username)
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.
#2
Θέματα διαχείρισης:

Αν πιστεύετε ότι κάποιος παραφέρεται, χρησιμοποιήστε το σύστημα αναφοράς.

Απευθυνθείτε στην ομάδα συντονισμού δημιουργώντας νήμα στην κατηγορία Επικοινωνίας για να εκφράσετε τις ιδέες, ανησυχίες και προβληματισμούς σας για οτιδήποτε σας απασχολεί με την περιήγηση σας στη κοινότητα.


Ποιότητα ανάγνωσης:
  • Σε περίπτωση που απλά συμφωνείτε με κάποια ανάρτηση η νιώσετε την ανάγκη να επαινέσετε το μέλος, πράξτε το διακριτικά στο σχολιασμό των πόντων φήμης για να μην αναγκάζουμε τον αναγνώστη να σκρολλάρει συνεχώς και σπάει η ροή της ανάγνωσης

  • Σχόλια όπως ωραία συνταγή, ωραίο φυτό κλπ αποφεύγουμε να τα σχολιάζουμε ως απάντηση μέσα στο νήμα.

    1. Δεν ενδιαφέρει τον αναγνώστη χωρίς λογαριασμό.

    2. Χαλάει η εικόνα του νήματος.
...Όμως
  • Δίνωντας +1 ψήφο στο ποστ, εκφράζουμε τα συναισθήματα μας ( <3 ) για το περιεχόμενο που μας άρεσε εκεί και θα φαίνεται διακριτικά στο προφίλ του καθενός
    Γράφουμε επί της ουσίας στο νήμα (αν έχουμε κάτι να προσθέσουμε επάνω σε αυτό) , η ψηφίζουμε στο χρήστη το οποιοδήποτε καλοπροέραιτο σχόλιο.

  • Ελέγχουμε το κείμενο μας, κάνωντας προεπισκόπηση κειμένου πριν τη τελική δημοσίευση, μπορεί να έχουμε κάνει λάθος ή και κάτι που συμβαίνει πιο συχνά, να υπάρχει σφάλμα με το formatting (κώδικας) και στο νήμα που θέλουμε να κάνουμε μπορεί να φαίνεται όλο σπασμένο. Εάν ο χρήστης δεν κάνει το απαραίτητο edit (διόρθωση) που χρειάζεται για να φαίνεται καθαρό και όμορφο, έστω και μετά τη δημοσίευση, (δυνατότητα διόρθωσης ανάρτησης για 420 Λεπτά μετά τη δημοσίευση) το νήμα θα διαγράφεται, και δυστυχώς ο χρήστης θα πρέπει να καταβάλλει διπλή προσπάθεια και ειναι κριμα, χαμένος κόπος και χρόνος, κάνουμε έλεγχο του τι δημοσιεύουμε πάντα, γιατί υποτίθεται ότι θέλουμε να μας διαβάσει ο αναγνώστης.

  • Αποφεύγετε να 'εκτροχιάζονται' τα νήματα εκτός θέματος. Δημιουργήστε ξεχωριστό νήμα για να αναπτύξετε ένα καινούργιο θέμα.


Μερικές σημειώσεις:

Οι όροι χρήσης θα είναι υπό εξέλιξη, ανάλογα με τα προβλήματα που θα προκύπτουν στο μέλλον.

Συμπεριφορές:

Προσβλητικά ψευδώνυμα απορρίπτονται.

Οι πολλαπλοί λογαριασμοί απαγορεύονται, αν πέσει στην αντίληψη της διαχείρησης κάτι τέτοιο (καθώς έχει τους τρόπους αν χρειαστεί) θα αποκλείονται απο τη κοινότητα.

Μην χαρακτηρίζετε τα υπόλοιπα μέλη. Αν το "καλαμπούρι" τραβήξει πολύ στη συζήτηση, μπορεί να θεωρηθεί ενόχληση και προσβολή, και το μέλος αρχικά θα προειδοποιηθεί.
Σε περίπτωση που η προσβολή ξεπεράσει τα όρια, ο λογαριασμός θα απενεργοποιείται άμεσα χωρίς προειδοποίηση και χωρίς δικαίωμα ένστασης αποκλεισμού.

Δείχνουμε σεβασμό στους υπόλοιπους ασχέτως από το ποιοι είναι και το τι αντιπροσωπεύουν. Απαντάμε με σαφήνεια στο θέμα που θίγεται αποφεύγοντας την αντιπαράθεση σε προσωπικό επίπεδο.

Αποφεύγουμε τα στερεότυπα, δεν κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση:
  • Καταγωγή
  • Θρησκεία
  • Φύλο
  • Σεξουαλικές προτιμήσεις
Η παραπάνω λίστα προσδίδει τα πιο κοινά παραδείγματα αλλά οι ποινές μπορεί να εφαρμοστούν και σε άλλες περιπτώσεις που ίσως παραλείψαμε να διευκρινίσουμε.

Κακόβουλοι χρήστες (Trolls), κανένας δεν τους θέλει. Και αν εντοπίσετε κάποιον, παρακαλώ αναφέρετε το χρησιμοποιώντας το κουμπί της αναφοράς η σε νημα στην επικοινωνια

Η αντιγραφή επικόλληση περιεχομένου από άλλες σελίδες είναι σαφέστατα επιθυμητή αλλά απαιτεί και την παράθεση της πηγής.
Τα μόνα κύτταρα που καίει η κάνναβη, είναι τα καρκινικά.


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)