Βιολογική καλλιέργεια
#3
Αγαπητέ Λουκ,

Τα οξέα κάνουν αυτό ακριβώς που περιγράφω παραπάνω είναι χημεία 101. Τα μικρόβια παράγουν οξέα για τον μεταβολισμό πχ στα δόντια σου τα βακτήρια παράγουν οξέα για να μεταβολιστεί η φρουκτόζη η γλυκόζη η σουκροζι μεταβολιστεί μέσω της γλυκολισης.

Για τον φώσφορο, η κατάλυση επιτυγχάνεται από την φωσφοταση. Την φωσφοταση την δημιουργούν τόσο οι μικρό οργανισμοί όσο και τα φυτά. Οι μικρό οργανισμοί εν αντίθεση με τα φυτά μπορούν και παράγουν και οξεα και βάσεις φωσφοτασης, τα φυτά μόνο οξέα.

Για το κάλλιο, υπάρχουν μικρόβια, βακτήρια, ακτινομύκητες και μύκητες που μπορούν να ελευθερώσουν το κάλλιο από ορυκτά. Τα μικρόβια αυτά εκρυνουν οργανικά οξέα για να λύωσουν τις πέτρες και μέσω της χηλιωσης ιόντων σιλικόνης να ελευθερώσουν το Κ από πέτρωματα που το εμπεριέχουν.

Για να μεταβολιστεί πρέπει να είναι διαθέσιμο, τον μεταβολισμό τον αναφέρω, βλέπε προτοζωα αμοιβαδες κλπ. Δεν ανέφερα το ρόλο των ένζυμων σε αυτήν την διαδικασία. 

Με το αρχικό μήνυμα μου ήθελα να ξεκινήσω μια συζήτηση, όχι να τολμήσω να συνοψίσω σε ένα ποστ την βιολογική καλλιέργεια.

Ναι αν φυτέψεις κάτι είσαι υπεύθυνος να το ποτίσεις αλλά αν φυτρώσει κάτι τότε μάλλον θα τα καταφέρει μόνο του. Και τότε μάλλον το φυτό αυτό το ονομάζουμε ζιζάνιο. 

Ούτε μπορεί να περιμένεις ότι θα βάλεις φυτό σε κόκκους αλάτι κι αυτό θα φυτρώσει.
Αυτό που λέω είναι ότι σαν βάλεις τις σωστές συνθήκες, δηλαδή τις φυσικές, το φυτό δεν σε έχει ανάγκη.

Δεν λέω πως το φυτό είναι θεός και μεγαλώνει χωρίς νερό και χώμα, απλός υπογραμμίζω την ανθρώπινη ύβρη. Δεν ενοχοποιώ την σχέση μας με τα ζώα και τα φυτά. Δεν μίλησα για κάτι τέτοιο. 

Εβίβα κι ελπίζω να είναι λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.
Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: Βιολογική καλλιέργεια - από tzorge - 13-06-2021, 14:42

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)