[Indoor] 2η Προσπαθεια εσωτερικη(Ημερολογιο ,Βοηθεια, Ερωτησεις)
#30
Σύναψη: με συγχωρείς που αργώ φιλε αλλα ας όψεται η δουλειά.

 Δεν χανόμαστε, μην σκας.

Σύναψη:Και εδω μην νομιζεις ήρθε στα όρια της. Αν αργούσαν ακομα μια εβδομαδα θα τα εχανα πιστευω.

 Θα σε καθυστερούσανε πιστεύω,  δεν νομίζω να τα έχανες από την καθυστέρηση, ίσως από την μετακόμιση.

Σύναψη:Νομίζω ότι πέρασε παρατεταμένη ανάπτυξη και έφτασε τόσο ψηλά.

 Πάνω σε αυτό έγραψα στο προηγούμενο ποστ τι πιστεύω.

Σύναψη:Να προσθέσω επίσης ότι εκοψα και αρκετες κλαρες για να χωρέσουν στην τεντα.

 Συμβαίνουν αυτά και στους καλύτερους, κρίμα αλλά δεν πειράζει. Έπαθες έμαθες!

Σύναψη:Με έβαλες σε σκέψεις για το μαγνήσιο και έκανα μια έρευνα από την οποία δεν εχω σιγουρευτεί καθολου αν είναι όντως αυτό.Τα κίτρινα φύλλα τα συναντώ στην μέση του φυτού κυρίως Το κιτρίνισμα στην φωτογραφία μοιάζει πολύ ,όπως και γενικά το χρώμα των φυλλων. Θα βγάλω μια φωτογραφία με σβηστά τα φωτα μηπως και γινει πιο καθαρό.

 Τεράστια διαφορά απ' ότι με φώτα ανοιχτά. Πριν φαινόντουσαν σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Δεν είναι (μόνο!?)μαγνήσιου η έλλειψη μάλλον, δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αλλά δεν φαίνονται ανησυχητικά τα επίπεδα έλλειψης.

Σύναψη:Θα ήταν φρόνιμο να αυξήσω το bud candy η το calmag;;

 Όπως σου είπα και πιο πριν, καμιά φορά με μπερδεύει το ασβέστιο με το μαγνήσιο(ανάλογα το στάδιο έλλειψης), όπως και κάποια από τα υπόλοιπα έχουν αρκετές ομοιότητες(ανάλογα το στάδιο έλλειψης). Δεν είναι και πολύ έγκυρή η διάγνωση από εικόνες απ' ότι με το να  ελέγχεις/παρατηρείς το κλίμα και να μετράς τα λιπάσματα σε ppm.

 Ακόμα και στης δικές μου φώτο που σου είπα ότι είναι έλλειψη μαγνήσιου μπορεί να ήταν ή/και ασβεστίου κ.α. Εγώ σε εκείνη την περίπτωση υπέθεσα ότι είναι έλλειψη μαγνήσιου λόγο του ότι ξεχάστηκε ο φίλος μου να ρίξει epsom απ' ότι είπε. Το κλίμα ήταν στα επιθυμητά επίπεδα.

 Ρίξε μια ματιά στο νήμα: Περί Cal/Mag, τι φάση; και το νήμα: Ανησυχίες για Θερμοκρασία/Υγρασία & VPD. Δεν είναι ολοκληρωμένα αλλά πιστεύω θα σου καλύψουν αρκετά κενά. Αν έχεις κάποια απορία μπορείς να την εκφράσεις στην επικοινωνία και ίσως βοηθήσεις να τα αναπτύξουμε ή να τα κάνουμε πιο κατανοητά. Το κλιμα σου πως είναι ? ph τελικά μετράς? Με πια ουσία το ρυθμίζεις?

Σύναψη:Για τα λιπάσματα αυτό που έγραψα είναι ότι το πρόγραμμα λίπανσης της εταιρίας τελειώνει στην 6η εβδομαδα ανθοφοριας.Στην έβδομη δίνει φλαρισμα. Εγώ είμαι 10η και συνεχίζω.

 Φλαρισμα λέγοντας?  Αν εννοείς το Φλας(Flush), πως το εννοείς? Κάποιο 'λίπασμα flush' ή να ρίξεις πολύ νερό ώστε να στάξει από κάτω 1-2 και 3 φορές τα λίτρα της γλάστρας(flush είναι και αυτό)? Κανένα απ' τα δύο δεν χρειάζεται.

 Τα προϊόντα 'Flush', rippen και ότι άλλο προτείνεται για της τελευταίες μέρες είναι άχρηστα, παράλογη σπατάλη. Αν μου το χάριζες τώρα, θα το έχυνα στην λεκάνη και θα πέταγα το πλαστικό μπουκαλάκι στην ανακύκλωση.

 Σκέτο νερό έβάζα εγώ την τελευταία εβδομάδα, και τώρα δεν θα βάλω τίποτα για της τελευταίες 10 μέρες(ούτε νερό), όπως και στην προηγούμενη φορά, αλλά θα προσπαθήσω να ελέγξω την υγρασία αυτή την φορά.

 Αν ξεπεράσει τα αναγραφόμενα όρια άνθησης η ποικιλία σου, τσεκάρεις τους κρυστάλλους με το μικροσκόπιο. Ακόμα θέλει τον χρόνο του, αλλά όχι 20 μέρες όπως το βλέπω. Προλαβαίνεις να κάνεις την συγκομιδή στην ώρα της. Δεν ξέρω αν θα προλάβεις να τα αφυγράνεις. 

Σύναψη: Όσο για την δοσολογία αυτήν την στιγμή δίνω όσο λέει η εταιρία.  4ml/εβδομαδα τις βάσεις και τα υπόλοιπα από 2ml/εβδομαδα. Τι θα πρότεινες;

 Αν μπεις στον κόπο να γράψεις τις ουσίες των λιπασμάτων σου, θα τα κάνω όλα σε ppm και θα σου προτείνω μια δοσολογία ανάλογα με την δική μου βάση(άλλης εταιρίας), άσχετα από το πως είναι τα φυτά σου τώρα. Και μπορείς να πειραματιστείς με αυτήν, πάνω στα δικά σου λιπάσματα, μέχρι να αλλάξεις εταιρία. Η advanced είναι πολύ ανέντιμη εταιρία πάντως. Πολύ περισσότερο από της υπόλοιπες.

*Το κλίμα επηρεάζει την θρέψη, η θρέψη δεν επηρεάζει το κλίμα.

Απάντηση


Μηνύματα στο Θέμα
RE: 2η Προσπαθεια εσωτερικη(Ημερολογιο ,Βοηθεια, Ερωτησεις) - από illustrator - 06-05-2021, 01:57

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)