Κοιτάζοντας μπροστά: Που θα είναι η νόμιμη κάνναβη σε 5 χρόνια;

Πολλοί λίγοι ειδικοί πρόβλεψαν ότι η νόμιμη αγορά κάνναβης στο Κολοράντο θα είχε την επιτυχία και ανάπτυξη θέσεων εργασίας το 2015. Σε μόλις ένα χρόνο, οι νόμιμες πωλήσεις στο Κολοράντο έφτασαν σχεδόν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε τζίρο. Η πολιτειακή κυβέρνηση μάζεψε πάνω από 135 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους επί της κάνναβης και σε τέλη τον χρόνο που μας πέρασε. Σύμφωνα με πολλούς οικονομικούς αναλυτές, αυτό το νούμερο θα συνεχίσει να μεγαλώνει καθώς περισσότερα εμπόδια πάνω στην κάνναβη θα αφαιρούνται.

Η ArcView Market Research κυκλοφορεί ετήσια την αναφορά “Η Κατάσταση της Αγοράς της Νόμιμης Κάνναβης” που τρέχει τώρα στον τέταρτό της χρόνο. Στην αναφορά, η ArcView κάνει την πρόβλεψη πως η νόμιμη αγορά κάνναβης θα κερδίζει 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις μέχρι το 2020. Η ArcView αναμένει ότι η αγορά θα συνεχίζει να μεγαλώνει με ρυθμούς 30% κατά τα επόμενα χρόνια.

Η αναφορά επιβεβαιώνη την υπόθεση που ανέφερε η Washington Post τον Οκτώβριο του 2015 – ότι το 2020 η νόμιμη αγορά κάνναβης θα είναι μεγαλύτερη από την Εθνική Ποσοσφαιρική Κατηγορία (NFL). Η NFL πήρε περίπου12 δισεκατομμύρια σε τζίρο το προηγούμενο έτος.

Σκεφτείτε το για ένα λεπτό. Αν πάρεις μια μηχανή χρόνου και βρεθείς στη δεκαετία του 60 ή του 70 και πεις σε κάποιον ότι το 2020 η νόμιμη αγορά κάνναβης θα είναι πιο επιτυχημένη από το Αμερικάνικο Ποδόσφαιρο, θα σε κοιτούσαν σα να είχες τρία κεφάλια. Αυτό όμως μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

Καθώς το 2016 είναι έτος προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, η νόμιμη κάνναβη είναι ένα θερμό θέμα. Ενώ η νομιμοποίηση της κάνναβης ήταν θέμα από τις αρχές του 70, είναι τελείως διαφορετικά αυτή τη φορά. Είναι διαφορετικά τώρα καθώς οι ακτιβιστές της κάνναβης έχουν ένα μοντέλο επιτυχίας να παρουσιάσουνε, χάρη στην σκληρή δουλειά κάποιων ανθρώπων στο Κολοράντο και σε άλλες πολιτείες που έχουν νομιμοποιήσει την κάνναβη.

Ανεξάρτητα από την πολιτική σκοπιά του καθενός, είναι δύσκολο για τους υποστηρικτές της απαγόρευσης να έρθουν αντίθετοι με το γεγονός ότι μόνο μια πολιτεία από φόρους ενός έτους μάζεψε 135 εκατομμύρια δολάρια. Αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση βρει ένα τρόπο να βάλει το χέρι στην πίτα, θα το κάνει. Με το εθνικό χρέος των ΗΠΑ να φτάνει τα 20 τρισεκατομμύρια δολάρια, η κυβέρνησή φαίνεται να χρειάζεται όλη τη βοήθεια που μπορεί να πάρει.

Τι πιστεύετε; Που θα είναι η βιομηχανία της κάνναβης σε 5 χρόνια; Ή σε 10 χρόνια; Γράψτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Από The Marijuana Times