2019: Προβλέψεις για (κανναβο)ζώδια

Οι εκτιμήσεις για το άμεσο μέλλον που όλοι περιμέναμε και ποτέ δεν είδαμε. Ο αντικειμενικός οδηγός που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Καίμε τα μαγικά βοτάνια μας, εισπνέουμε βαθιά και ξεκινάμε…

Κριός: Πιστεύεις ότι το 2019 θα είναι η χρονιά σου και αυτό είναι θετικό. Βέβαια, το ίδιο πίστευες και τα προηγούμενα 2018 χρόνια και έπεσες έξω. Αυτή τη φορά θα αγοράσεις τα κατάλληλα σπόρια, θα ρυθμίσεις σωστά το φωτισμό, θα ποτίζεις τα δέντρα σου όσο χρειάζεται, θα είσαι τύπος και υπογραμμός και στο τέλος θα τα παρατήσεις πριν την ώρα τους. Η τάση που έχεις να μην ολοκληρώνεις τίποτα από όσα σκέφτεσαι, είναι το στοιχείο που σε οδηγεί σε αδιέξοδο. Μην στεναχωριέσαι, σε 12 μήνες θα έρθει το 2020.

Ταύρος: Ξέρουμε ότι είσαι δυνατός χαρακτήρας, βράχος σταθερότητας και δεν σου αρέσουν οι αλλαγές. Διακρίνεσαι για την επιμονή σου, αλλά ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι καινούριο μέσα στο 2019: Ψωνίζεις το ίδιο χόρτο από τον ίδιο άνθρωπο, τα ίδια χαρτάκια και τα ίδια μπισκότα σοκολάτας με γέμιση πορτοκάλι από το ίδιο περίπτερο, από τότε που ήσουν 17 χρονών. Ξεκόλλα ρε φίλε! Παράτα τη ρουτίνα σου, βγες έξω στο δρόμο και, επιτέλους, δοκίμασε κάτι διαφορετικό γιατί είσαι πιο προβλέψιμος και από βροχή στο Λονδίνο.

Δίδυμος: Η επιστήμη και οι μελετητές της κάνναβης σηκώνουν τα χέρια ψηλά, φίλε Δίδυμε. Θεωρείς ότι το σωτήριο έτος 2019 θα βάλεις κάποιο είδος προγραμματισμού στη ζωή σου και θα μάθεις τη χρησιμότητα της λέξης οργάνωση. Κάτι τέτοια σκέφτεσαι, λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, στρίβοντας το πέμπτο τσιγάρο γεμισμένο με white widow στο σπίτι του φίλου σου, ξεχνώντας ολοκληρωτικά ότι αύριο πρέπει να σηκωθείς νωρίς το πρωί και να κάνεις μαζεμένες όλες τις δουλειές που δεν έκανες το τελευταίο τρίμηνο.

Καρκίνος: Είσαι κλειστός τύπος και δεν ανοίγεσαι εύκολα, άρα σε ενδεχόμενο ψαχτήρι των μπάτσων δεν κινδυνεύει η άκρη σου, εχέμυθο καρκινάκι. Σκέφτεσαι μια γρήγορη απόδραση στο Άμστερνταμ για το 2019, αλλά το ταξίδι που σχεδιάζεις στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Η ποιότητα στα coffee shops που είναι μακριά από το κέντρο είναι σε υψηλά επίπεδα και σύντομα θα διαπιστώσεις ότι όλα όσα είχες προγραμματίσει να κάνεις αναβλήθηκαν με το που γύρισε το πρώτο τσιγάρο.

Λέων: Το συμπαθητικό λιονταράκι θέλει να είναι πάντα στο επίκεντρο και να ξεχωρίζει. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική: Το χόρτο σου ΔΕΝ είναι τόσο καλό όσο υποστηρίζεις και αυτό φαίνεται στα πρόσωπα της παρέας όταν ξεκινάς την ίδια βαρετή κουβέντα. Είσαι πρόθυμος να κεράσεις τους πάντες 365 μέρες το χρόνο και μας το υπενθυμίζεις με κάθε ευκαιρία. Εσύ λες ότι είναι δείγμα της μεγαλοψυχίας του τολμηρού λέοντα, οι υπόλοιποι είναι βέβαιοι ότι κινδυνεύεις να αγγίξεις τα όρια της γραφικότητας.

Παρθένος: Με σύμμαχο την παρατηρητικότητα και την οξυδέρκεια του Παρθένου έχεις καταλάβει ότι dealer σου προσπαθεί να σε φάει τον τελευταίο καιρό. Σταματάς αμέσως κάθε είδος επαφής μαζί του. Μην απελπίζεσαι αγαπητέ: Είναι βέβαιο ότι μπορείς να καταφέρεις μία εσωτερική καλλιέργεια που θα αγγίξει το τέλειο, αν χρησιμοποιήσεις την εξυπνάδα σου και είναι ακόμη πιο βέβαιο ότι η στενοκεφαλιά σου θα τα χαλάσει όλα και στο τέλος θα ψάχνεις απεγνωσμένα το τηλέφωνο του τύπου που σε έκλεβε.

Ζυγός: Είσαι ένας κεφάτος και αυθεντικός χασικλής και για αυτό σε συμπαθούν όλοι. Είσαι ψυχούλα. Οι ιδέες που έχεις είναι φανταστικές, απλά βαριέσαι να τις κάνεις. Το 2019 σε βρίσκει πιο συνειδητοποιημένο από ποτέ: Θέλεις να γεμίσεις τη ζωή σου με νέες εμπειρίες και συναρπαστικές περιπέτειες, αλλά στο τέλος θα πας για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διακοπές στα Θέρμα της Σαμοθράκης κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ, πλατσουρίζοντας ανέμελος στις Βάθρες και ακούγοντας Bob Marley μέχρι να βάλει γκολ σε τετ α τετ ο Φετφατζίδης.

Σκορπιός: Γεννημένος ηγέτης, δεν θα μπορούσε να εξαρτάται από άλλους στον τομέα της κάνναβης. Προτιμάει να φλερτάρει ανά πάσα στιγμή με 5 χρόνια φυλάκα και να βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας, παρά να ψάχνει χόρτο από εδώ και από εκεί. Κτητικό ζώδιο, αλλά κάπου το παρακάνει. Είπαμε να έχεις κάποια δέντρα μέσα στο σπίτι και εσύ κατέληξες να έχεις κάποιο σπίτι μέσα στα δέντρα. Γενικά έχει άριστη μνήμη, η οποία μετά από τόσα χρόνια χρήσης αρχίζει να εξασθενεί από το 2019. Φαντάσου τι θα γίνει το 2020.

Τοξότης: Ζώδιο της φιλοσοφίας και της βαρεμάρας, πρόκειται για τον κλασικό χασικλή. Η αιώνια αναζήτησή του για σοφία συνοδεύεται από εκλεκτές ποικιλίες κάνναβης και ατελείωτες συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων. Η ελευθερία είναι τόσο σημαντική για έναν Τοξότη, που αναγκάζεται να μην απαντάει στην πρόσκληση της κοπέλας του για συγκατοίκηση γιατί “θέλει λίγο χρόνο ακόμα”. Μπορεί να είναι 12 χρόνια μαζί, αλλά οι επιλογές που απαιτούν μεγάλη δέσμευση θέλουν το χρόνο τους. Στρίψε άλλο ένα και βλέπουμε.

Αιγόκερως: Το πιο υπεύθυνο όλων των ζωδίων ξέρει να κάνει τη διαφορά σε κάθε τομέα της ζωής του. Έχει ένα θεματάκι με την καριέρα του που θέλει να είναι συνεχώς σε ανοδική πορεία, αλλά, στο λέμε για εκατοστή φορά, αν δεν γίνει αποποινικοποίηση στην Ελλάδα ΔΕΝ μπορείς να ανοίξεις μαγαζί που να πουλάει φούντες. Αν ποτέ αλλάξει αυτό, τότε σίγουρα θα βαδίσεις στο δρόμο της επιτυχίας. Ίσως μοιάζει ψυχρός μερικές φορές, χωρίς να είναι. Δηλαδή εσύ πώς θα ήσουν, αν μετά από δέκα τσιγάρα έδινες συμβουλές για σοβαρά θέματα;

Υδροχόος: Ο άνθρωπος που όλοι θέλουμε για φίλο. Ένα πνεύμα ατόφιας ελευθερίας και γνήσιας ανεξαρτησίας που απολαμβάνει να κάνει τους άλλους να γελάνε και να αισθάνονται καλά, κάτι που σημαίνει ότι πάντα είναι εφοδιασμένος με ποιοτικό μαύρο. Είναι ιδανική παρέα, ανεξάντλητα επικοινωνιακοί και διασκεδαστικοί τύποι. Το ταξίδι που σας πρότεινε να πάτε μαζί στη Τζαμάικα θα ήταν μία εμπειρία ζωής που δεν θα ξεχνούσατε ποτέ, αρκεί να μην ξεχνούσε και αυτός ο μαλάκας να φέρει τα εισιτήρια.

Ιχθύς: Ίσως το πιο χρήσιμο ζώδιο που κυκλοφορεί εκεί έξω. Πρόθυμο να βοηθήσει τους πάντες, να δικαιολογήσει αυθόρμητα τη χρήση ουσιών γιατί “βοηθάει στην επαφή με το βαθύ εσωτερικό μας κόσμο”, να οικειοποιηθεί τα προβλήματα των άλλων και βέβαια να συνεχίσει να ζει στην κοσμάρα του. Τα ψαράκια είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και επιμένουν να διατηρούν το μαλακομαγνήτη τους σε ετοιμότητα. Δεν είναι κακό να προσφέρεσαι να βοηθήσεις προβληματικά άτομα, αρκεί να μην τους έχουν δέσει οι μπάτσοι με 49 κιλά χόρτο.